Web Analytics
Jump to content

Munnspel


Hjalmar Sæterstøl
 Share

Recommended Posts

Vet ikke hva som er bra eller ei....

Men er meget fornøyd med mitt Blues munnspill fra Hohner.

Veldig greit å kjøpe et som er stemt i C, gjør det hvertfall enklere og finne noter på nett.

Dessuten er det mange begynner bøker med CD som kan kjøpes på bokhandlere og musikkbutikker.

Torfinn

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...

Jeg undersøkte hos en instrumentbutikk, og etter en lang tale fra innehaveren om munnspill i allskens durer og doble munnspill og enkle munnspill og munnspill meg i ryggen, så endte jeg opp med et digert og artig et til 125 kr, produsert i Kina, som virrerer skikkelig på de mørkeste tonene!

Nå skal jeg lære flåklypa :D

Link to comment
Share on other sites

Haha! Jeg kjøpte meg munnspill i dag! Bare et helt enkelt nybegynner-munnspill, men likevel. Heter Hohner International - Traveller. Kosta meg 140 spenn, en helt grei pris. Skal sette meg ned i dag og se om jeg kan lære meg noen sanger, da! ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jeg hadde også lyst til å kjøpe meg et munnspill, men hadde ikke så lyst på et vanlig "blues" munnspill. Derfor bestilte jeg meg et Hering 5164 Chromatic fra USA (tenk Sigmund Groven... her er det knapp på sida!). Det ser omtrent sånn ut:

hering5164.jpg

Det er nok litt dyrere (jeg betalte rundt 5-600 fra USA, og her i landet må man vel ut med rundt 1500 for et tilsvarende Hohner). Men det er mye lettere å spille melodier på (større hull og enklere å mute de tonene man ikke ønsker). Mitt er stemt i C, og tonene er fordelt sånn:

> = blås ut

< = trekk inn

C 1>

D 1<

E 2>

F 2<

G 3>

A 3<

H 4<

C 4>

Mitt munnspill har 4 oktaver. Når man trykker inn knappen på siden flytter man alle tonene en halvtone opp. Man muter med tunga.

Et artig instrument, og jeg må innrømme at det er befriende å ha et instrument som man kan ta med på tur (som bassist er jeg ikke så vant til det!).

MrW

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
sjekk ut Charlie Blackwater - Sacred Harp ! Lover deg at du blir inspirert og får hakeslipp. Utrolig dyktig og koselig fyr fra kristiansand..

I verdensklasse..

EYHHHH!!!! Charlie Blackwater! :D Det er jo faen meg Onkelen til en jævla god venn av meg jo! Charlie skal visst være autist og han heter egentlig Alf Trygve Winge....Har truffet andre onkelen til han kameraten min, han spiller gitar og er døds god han og..og da mener jeg døds god:D men han har drevet med litt for mye sånne stoffer om dere skjønner og slapp akkurat ut av buret for litt av vært :lol:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Bare å øve, jeg spiller munnspill, begynte først når jeg hørte ozzy spille munnspill i the wizard, har blitt mye bedre og ble enda mer innspirert til å spille da jeg så ozzy spille munnspill live i oslo :P kunne ønske jeg fikk tak i det når han kasta det ut, men han kasta det forbi meg hehe.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.