Web Analytics
Jump to content

PA in a box - finnes det?


sarge
 Share

Recommended Posts

Hei

En kamerat som spiller bass forteller at han i enkelte band-sammenhenger kobler bassen rett i PA-anlegget.

Jeg trenger en bassforsterker, men så lurer jeg på om det heller er mer fleksibelt med et mini-PA anlegg om noe slikt finnes? Kan det være en like så grei løsning?

Altså noe som ser ut som en comboforsterker, men som har en innebygget mikser, slik at man kan koble inn backingtrack, mikrofon og bass direkte, evt til og med emulated-utgangen fra den lille Blackstar 1W gitarampen min som i bandsammenheng kan trenge noen ekstra krefter.

Utfordringen er å finne noe med nok krefter og som er like transportabelt som en combo-amp.

Link to comment
Share on other sites

Problemet ligger i at du også skal spille bass. Finnes mye fra de store produsenten beregnet på akustisk gitsr og vokal, men transportabelt og god basslyd er neppe ord man hører ofte i samme setning. Finnes en del større ting, men tror neppe du slipper unna med noe virkelig smått. Subene pleier å være underdimensjonert på disse anleggene, men det er noen lyspunkter. Hvor lite og hvilken pris snakker du? Og skal det bli bra lyd, eller skal det bare bli lyd?

HK Lukas Smart er det minste og rimeligste jeg kommer på som virkelig fungerer bra. Koster rett under 10, og hvis man kjøper med trillebaggen er det veldig transportabelt. Spiller høyt nok til pub-jobber, men mikseren er svært begrenset. Du må nok ha en mini-mikser i tillegg hvis du skal ha fullt band.

Link to comment
Share on other sites

Lydtrykket trenger kun passe til små lokaler. Det er snakk om øving med andre, samt "husband" for festligere tilstelninger i jobbkantina, som ikke er mer enn rundt 100 kvadratmeter. 10000 er nok "litt" mer enn budsjett. Dette er ren hobbyvirksomhet (ingen betalende tilhørere).

Alternativet mitt er vel rett og slett en Roland Cube 30 Bass. Så får jeg glemme PA. Var egentlig mest nysgjerrig. ;)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Vet ikke om du får "alt i en boks" PA - som en kombo - men det finnes i alle fall en del powermixere med kabinetter i tillegg - noe alla dette (jeg kan skaffe noen slike ting om det er interesant ;) - selv om det ikke er noe jeg vil annonsere veldig aktivt eller ha inne i butikken):

post-5210-0-14942100-1308648247_thumb.jp

Evt. kunne kanskje en monitor med 3 kanaler inn duge?:

post-5210-0-01727500-1308648918_thumb.jp

Edited by rocktrond
Link to comment
Share on other sites

En ting du burde tenke på er at skal du plugge bassen i PA, låter det døll uten noen form for preamp eller i det minste en DI-boks for å få en høyohmig inngang. Skal du basere deg på å kun spille gjennom PA, ville jeg investert i en EBS Microbass II, Sansamp Bass Driver DI eller liknende. Da har du en preamp/DI med litt muligheter for tweaking av lyden i tillegg. Det finnes selvfølgelig mange gode rackmonterbare preamper, men hvis du tenker litt smått og mobilt er disse fine :)

Link to comment
Share on other sites

Basstoms forslag er lurt. Du får helt sikkert finere basslyd.

Selv er jeg ikke så kresen, og dessuten går man da glipp av muligheten til å skylde på den dårlige basslyden "fordi man kjører rett i en PA- kasse", når den egentlige grunnen kanskje ligger mest på utøveren.. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ser ikke helt fordelen med PA fremfor amp til hjemmebruk..?

Hele greia med bass i PA er jo akkurat for å slippe å drasse med seg en hel bassamp og mikke den opp, da det er bedre/enklere å plugge den i PA med en multifx ala POD/V-amp forran.

TIl hjemmebruk er det vel likegreit å bare skaffe seg en slik multiFx og kjøre den i stereoanlegg/PChøyttalere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.