Web Analytics
Jump to content

Hjelp til å plukke "En Solskinnsdag" på gehør...


Defo
 Share

Recommended Posts

Jeg driver å øver meg på å plukke sanger på gehør men sitter helt fast her... Jeg klarer å plukke en hel del sanger, og er kjent med grunnleggende akkordprogresjoner, men jeg klarer rett og slett ikke å finne akkordene til "En Solskinnsdag" av Postgirobygget! Jeg prøver å ta den ut ifra hvordan jeg husker sangen i hodet, men sliter veldig med å finne de rette akkordene, spesiellt første akkord...

Noen tips UTEN å avsløre akkordene please? -_-

Link to comment
Share on other sites

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er helt sikker på hvordan denne er, så noen spoiler kan dette umulig være. :)

1. Hva spiller melodistemmen i introen? Typisk vil være noen toner som legger grunnlaget for resten av låta, så enten noe som har sterke røtter til en skala eller akkordtoner.

2. Hva spiller bassen?

3. Dersom du finner ut hva melodien og bassen spiller har du kommet et stykke på vei. Dersom tersen (dur/moll) ikke er blant de to tidligere nevnte tonene kan du prøve deg frem med dur- og mollters. Det trenger ikke å være noen av de, men la oss tro at denne låta ikke er veldig unormal. :)

Rekkefølgen her er ikke selvsagt, jeg synes egentlig at bassen er enklest å plukke og da er det greit å begynne med den.

Nå sier du riktignok at du prøver å plukke den slik du husker den - noe som kan være vanskelig om du ikke husker godt. Det er vel de råd jeg har, sånn 01:08 på en tirsdag. :)

Link to comment
Share on other sites

Jaja, kommet litt lenger... Dette er hva jeg har funnet ut så langt og høres nogenlunde riktig ut:

Intro: D, Hm, E, E

Jeg sitter ne' på berget og ser utover havet

A Hm D E

En solskinnsdag I ferien min

? ? ?

I sommer skal jeg surfe stå på vannski og bade

? ? ? ?

Ja denne ferien tror jeg blir fin

D E A

Der hvor jeg har satt spørsmålstegn så føler jeg ikke noen akkorder passer inn i forhold til vokalen... <_< Skjønner ikke hvorfor denne låta skal være så vanskelig å ta. Postgirobygget pleier liksom å være låter alle gitarister tar med en gang rundt bålet uten problemer...

Any thoughts?

Link to comment
Share on other sites

Ville byttet toneart jeg da.

Intro: Hm7, Cm7, C#m7, C#m7, Cm7, Hm7, E7

Hm7 E A F#m

Jeg sitter ne' på berget og ser utover havet

Hm E A

En solskinnsdag I ferien min

Hm E A F#7

I sommer skal jeg surfe stå på vannski og bade

Hm E A

Ja denne ferien tror jeg blir fin

Skjønner ikke hvorfor besifringen flyttet seg da jeg postet, hadde lagt dem over der du skulle bytte.

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

Låta går vel i Cm så vidt jeg kan høre. Dvs. halvtone opp fra det Æljen sier. Ellers ser akkordene riktig ut.

Det i det hele tatt at den går i moll ble jo bom for meg... heh :blush:

Men det høres jo også riktig ut etter mitt øre med:

Jeg sitter ne' på berget og ser utover havet

A Hm D E

Noen teoretisk forklaring på det? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.