Web Analytics
Jump to content

Mitt første "skikkelige" hjemmestudio! Tips og erf


Guest
 Share

Recommended Posts

Tips til hvordan få sitt første skikkelig hjemmestudio på stell for et minimalt budsjett! Jeg bruker bærbar og vil gjerne ha tips om usb/firewire-lydkort, en hendig midi-kontroller og programvare til produksjon og kanskje en softsynth! Kom med tips og erfaringer! Firewire og mange sport er kanskje kjekt, men min tanke bak denne tråden er en fyr hjemme med gitaren, så to spor holder, og om man får den nødvendige informasjonen gjennom en USB-kabel så trenger man kanskje ikke å doble prisen for noe som er "unødvendig flamboyant"... Eller? Hva er folks input?

Link to comment
Share on other sites

Edit: Takk for tipset uansett Tarin! Det var faktisk et veldig godt tilbud som jeg skal undersøke nærmere!

Ok.. jeg skal bli mer presis! Beklager at jeg ikke nevnte at selv om jeg har søkt i trådene så har jeg ikke funnet helt de svarene jeg vil ha!

Her er mine krav:

Firewire lydkort! USB går også dersom det ikke trengs mer! Vennligst utdyp hvorfor...

TO innganger! Den ene MÅ være XLR, men jeg vil helst at begge er det! Jeg ønsker å ta opp lyden av ampen med mic. Jeg har ikke POD og trenger ikke den utgiften når jeg er fornøyd med sounden min,

Mikrofoner! MÅ man ha Shure Beta 58 og 57? Vi kjører budsjettstudio her folkens! Galge og kabler finner man selv.

Programvare! Hvilken? Jeg lurer på softsynth men frykter sånt fort kan bli dyrt! Trommer? Jeg har ikke peiling!...

Midi-kontroller! Skal jeg først ha soft synth og trommer må jeg ha en trykkfølsom kontroller!

Monitoring! Holder det med headset? Jeg vet at headset ofte kan sminke litt på sannheten ved vanlig lytting... Men bra monitorer koster. Og behringers monitorer er forferdelige!!

Noen merker jeg vurderer: ESI, M-Audio, Edirol og Lexicon... Jeg heller kraftig mot ESI og M-audio men prisen taler imot de. Edirol har billige produkter men for få features! Lexicon kjenner jeg fra fantastisk bra rack-effekter og div hardware til studio, men jeg har aldri hørt et knyst om deres lydkort i prosumer-markedet?

Eller er det jeg egentlig vil ha et alt-i-et pakkestudio fra Zoom eller noe...???

Link to comment
Share on other sites

Minst mulig. Jeg er tilbøyelig for å betale mer dersom det finnes forsvarlige argumenter for det. Men si lengst mulig under 8000,-

Jeg mener altså at dersom det er nødvendig å legge ut 12000,- for å få tatt opp en amp og vokal samtidig, for å få en softsynth som låter ok, og for å sørge at alt får den kvaliteten man forventer av noe som kan kalles et "studio".. Dersom det er mulig å slippe unna med 5000,- så er jo det såklart å foretrekke! Hvis det er mulig å få veldig bra kvalitet for en så liten penge og alle nødvendige funksjoner men bare med et spor så vil jeg gjerne vite om det... Er prisen lav nok kan jeg fire på finesser, men kvaliteten vil jeg stille visse krav til selv om jeg ikke helt har peil nok til å si at den skal være sånn og sånn :P

(Tips til hvordan det skal settes opp? Er det enkelte konfigurasjoner som er bedre en andre? Jeg tenker på å unngå støy e.l.)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.