Web Analytics
Jump to content

Straumforsyning til Midi-Mate


Recommended Posts

No har det seg slik at eg endeleg har skaffa meg ein Rocktron Midi-Mate, inkludert ein USA-type adapter. På AC-adapteren står det "input 120V, output AC 9V 2mA". Dette betyr vel at den vil smelta dersom eg slenger på ein overgong til norsk straumkontakt og stappar den i veggen? Det eg med andre ord treng er ein norsk AC/AC-adapter, 9V med 800mA eller meir og 2,5mm plugg. Kvar i all verda kan eg få tak i dette utan å måtta ut med ein halv tusenlapp?

Link to comment
Share on other sites

No har eg funne eit par eldre straumforsyninga i ei skuffe heime, men har eit par spørsmål om dei. Eg treng 9V AC, ikkje DC, og på desse adapterane står det ikkje noko om DC. Står kun "9V 800mA" og "9V 1000mA". Kan eg då vera sikker på at desse har output i form av AC? Eller er det berre slepphendt merking frå produsenten si side? Står ikkje noko om polaritet heller, noko det vel burde gjort dersom det var snakk om DC. Pluggen på begge dei eg fann er akkurat litt for liten, men kan alltids hakka av pluggens frå den amerikanske adapteren og lodda/teipa den på.

Edited by ToreFagerheim
Link to comment
Share on other sites

No har eg funne eit par eldre straumforsyninga i ei skuffe heime, men har eit par spørsmål om dei. Eg treng 9V AC, ikkje DC, og på desse adapterane står det ikkje noko om DC. Står kun "9V AC 800mA" og "9V AC 1000mA". Kan eg då vera sikker på at desse har output i form av AC? Eller er det berre slepphendt merking frå produsenten si side? Står ikkje noko om polaritet heller, noko det vel burde gjort dersom det var snakk om DC. Pluggen på begge dei eg fann er akkurat litt for liten, men kan alltids hakka av pluggens frå den amerikanske adapteren og lodda/teipa den på.

Er de merket 9V AC bør de gi nettopp det. Ellers hadde det vært kjekt om du hadde et meter å måle det.

Så lenge det er AC, altså vekselspenning, er det ingen fast polaritet. + og - veklser 50 ganger i sekundet så ikke tenk på det hvis pluggen passer.

Link to comment
Share on other sites

Redigerte nettopp posten min, fordi eg skreiv feil. :P Står berre "9V 800mA". Einaste er at "overskrifta" på den eine adapteren er "AC Adaptor." Har ikkje noko til å måla det med...

edit: betyr dette at sjølv om Midi-Maten går på AC, så har det ikkje noko å seia om den får DC, så lenge det er rett spenning?

edit2:

You don't need an AC adapter for the Midimate. I contacted Rocktron after I purchased a used midimate without the power supply. There's a diode bridge in the power input circuit. You can get by with a 9V DC adapter. Rocktron recommends 800mA for the current supplied by the adapter. The key thing is that the "plug" has to fit over a 2.5mm pin. This is slightly larger than the standard DC jacks. I power my midimate with a VisualSound OneSpot 9V DC adapter (the kind they sell for powering a pedal board). I had to replace the plug with one that has the larger bore to fit the 2.5mm pin.

Frå fractal-forumet. Problem løyst! :D

Edited by ToreFagerheim
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.