Web Analytics
Jump to content

Line 6 Variax


PerA
 Share

Recommended Posts

Denne nye gitaren skal visstnok revulosjonere gitar industrien.

Ikke nok med det, den er digital!

Les her hva de skriver om den på marios.no:

26 klassikere i en og samme gitar!

Den elektriske gitaren kom i midten av forrige århundre...

Nå kommer den første elektroniske gitaren, VARIAX!

Line 6 har revolusjonert måten vi spiller gitar på, de har revolusjonert gitarforsterkeren og nå gyver de løs på selve gitaren.

Variax - en komplett gitarsamling i en og samme gitar.

Variax kombinerer den eksklusive modeleringsteknologien fra Line 6 med en spesialbygget gitar for å reprodusere lyden fra en rekke 6 og 12 strengers klassikere, samt andre strenginstrumenter som resonator, banjo og elektrisk sitar.

Variax er et instrument! ingen MIDI-trigging, sampling. Hvordan virker det da? Vibrasjonen i strengene blir plukket opp av en hexaphonic piezo pickup (sitter i stolen den, ja). Deretter er deet snakk om kode, software og prcessering, kraftig processering. Variaxen har ca. 1 stk. PODXT pr. streng i processorkraft! All denne prcessorkraften blir brukt til å gjenskape alle de gitarene Line 6 teamet nøyaktig har skrevet kode for. Høres det enkelt ut?

Både ja og nei, det er kun snakk om fysikk, men for de som ikke har superdoktorgrad i fysikk men derimot er glad i å spille gitar, er dette enkelt.

Du bare velger med en bryter. Sett den på Lester og man får den feite lyden av en´58 Les paul, sett den så på Spank og vips så har du fått en ´59 Strat. I tillegg er deet 3 kontrollere. Volum, tone og 5-veis pickupvelger. Setter du den i Strat posisjon så fungerer den som velgeren på en Strat, enkelt! Man kan også bygge seg en customshop gitar i løpet av 30 sekunder. Velg en Telecaster i halsposisjon, en Martin 12 strenger i midt-posisjon og en Gibson Banjo i stolposisjon og du har en countrybørse som hele nabolaget misunner deg!

Det er fleksibiliteten som er det mest fantastiske. Tenk deg i studiosammenheng å ha 26 instrumenter i fanget samtidig, likt stemt, lettspilte og klare til dyst! På scenen kan man spille krystallklare akustiske gitarer slik de virkelig låter (ingen nasal piezolyd) uten feedback-problemer og vrenge rett over på en feit humbucker Les paul med tonnevis av dist!

En fotpedal følger med. Den har både jack og XLR utgang. Genialt for å splitte signalet til gitarforsterkeren samt sende den akustiske gitaren rett i PA. Pedalen har også mulighet til å gi strøm til elektronikken i gitaren (ellers kan den drives av vanlige batterier).

Modellene i Variax er basert på følgende klassikere:

Les Paul standard/Custom/Special m. P90, ES-175, ES-335, Firebird VII, J200, L5, Mastertone Banjo, Fender Stratocaster, Tele Custom, Stratocaster, Epiphone Casino, Gretsch 6120 og Duo-Jet, Guild F212, Martin 0-18, D-12-28, D-28. National Tricone, Dobro 32, Rickenbacker360 og 360-12. Coral/Dano Electric sitar, Danelectro 3021.

Tror personlig at dette ikke blir å slå igjennom med det første.

Kanskje ikke i det hele tatt.

Noen synspunkter?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tja. Lyden er ikke ille virker det som, heller ikke spillbarheten, så jeg ser ikke noe i veien for å bruke den til halvamatørmessige studioting, men ville ikke stått på en scene med den saken der.. Leste forresten et intervju med en av de som har vært med på å lage den, de hadde visst hatt masse problemer med å få den til å se saklig ut (fordi den ikke har synlige pickups..).

Link to comment
Share on other sites

Hensikten med Variax gitaren er vel ikke akkurat at du skal legge favorittgitaren din på hylla for å støve ned..

Det er vel mer suppliment når det trengs for coverband o.l. (tror jeg)

Men man kan jo tenke på hvordan dissa digitale gitarene er om 10 år..(skummelt)

Jeg så Unni Willhelmsen brukte en LIVE på teve som akkustisk gitar ellerno.

Uansett så hadde det hadde vært morro å prøvd den

Link to comment
Share on other sites

Der er jeg enig med Gnome, liker ikke ting der man har stappet alt i en og som skal simulere alle slags typer av ditten og datten.

Da tenker jeg på saker som disse nye Line6 ampene og gitaren, samt Behringer, der man har en HAUG med digitale effekter o.l. Liker heller ikke disse multieffekt brettene. Selv har jeg anskaffet meg en Behringer V-Amp2 - kjekk den, men låter flatt, bruker den bare til å koble til pc'en og til lettvinte løsninger når jeg ikke orker å ta med hele pedalflighten på øving. Jeg har vondt for å tro at en plastboks med et kort inni kan låte som en Matchless til over 30k. Og at effektene i en slik multieffekt sak kan låte så bra som den orginale boksen - vet ikke om de lover at de skal gjøre det heller, men jeg har fått intrykket av det.

Link to comment
Share on other sites

ja ikke sant, og et annet spørsmål jeg stiller meg selv når det gjelder slike ting: Hvor er det meningena t det skal lyde som alle de andre ampene, er det rett etter den, eller etter et gjennomsnittelig gitarrigg? Hvor ble poenget av om du bare kunne koble det i en hodetelefon eller en mixer hvis det skulle lyde slik?

Link to comment
Share on other sites

gt-g'en er bra den da....jeg var også skeptisk til all denne simuleringen, men jeg ble forbløffet..det var bedre en jeg trodde...det er meste er jo brukbart....men sånne ting som auto riffer er jo litt "spille av seg selv" hvis dere skjønner hva jeg mener...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.