Web Analytics
Jump to content

NBD (min første bassgitar)


sarge

Recommended Posts

Da var det duket for min første bass. Kjøpte brukt på finn.no, og jeg var veldig spent på hvor godt holdt den kunne være.

Først litt om valget. Jeg vurderte mange etter å ha spurt om hjelp her på forumet, og det viktigste som kom ut av det og det jeg så googlet meg fram til på nettet er at Cort er et merke som lager gode bass- og elgitarprodukter, og bedre enn de fleste merker som man ofte sammenligner med (som Morgan, Harley Benton, Behringer osv).

Jeg er en sucker for treverk, og selv om jeg fikk anbefalt andre modeller og mer kjente merker, så falt førstevalget mitt på en Cort Artisan C4 Limited edition (2004). Den har en topp av "burlwood" med veldig særegne mønstre, og en herlig hals i mørk wenge som har en matt treoverflate. Nydelig, klassisk design, synes jeg.

Fikk den i posten i dag. Eksemplaret har vært brukt som studiobass tidligere og er meget pent brukt. :wub:

CortArtisanC4_Limited_2004.jpg

Kostet meg 2000 + frakt, og jeg fikk med gigbag og en jack-kabel.

Har ikke fått testet den så mye ennå, men har ihvertfall testet balansen, som er helt nydelig såvidt jeg kan bedømme. Jeg er veldig usikker på hvordan knottene fungerer (hvordan velger man f.eks. pickup, eller gjør man ikke det på basser?) Jeg har heller ikke åpnet coveret bak for å sjekke ut hvordan kretser er koblet.

Edit: Den ene av knappene er høyst sannsynlig et Blend-pot, og så er det aktiv 2-bånds EQ. Volumpot kan trekkes ut for å skifte mellom aktivt og passivt kretsløp.

Herlig! Tror dette var et bra kjøp, ihvertfall for meg. :D

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Der har du mye bass for penga!

Gratulerer, og så høy WAF- faktor, da!

Jeg vet jo ikke, men trolig kan du gjøre bassen litt mer lettspilt ved å fikle litt med båndene på den. Finjustering koster penger, da det tar ganske lang tid, så det kan være noe å hente der, på lik linje med andre rimelige basser.

Link to comment
Share on other sites

Synes den virker ganske lettspilt, jeg (men hva vet vel jeg om det?) Tror uansett det blir et strengebytte.

Nå begynner vel jakten på en bassamp.

Dersom bassen er aktiv, kan man bruke noe rimelig PA istedet?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ja, du _kan_ bruke en rimelig aktiv PA-kasse til bassen, men om du kun skal ha det til bassgitar tror jeg du finner en bedre løsning for en billigere penge om du går for bassforsterker. Det meste funker!

Link to comment
Share on other sites

Den der var fin :) og til den prisen tror jeg du har gjort et veldig godt kjøp. Jeg kjenner ikke den bassen, men gjetter vilt på at du har rett med tanke på pot'ene. En volum med push/pull for aktiv/passiv, en trinnløs mikkvelger, og tonekontroller (bass/diskant). Et annet vanlig oppsett er volum og tone til hver mikk (som på LP gitarer). Ser ut til å være ok hardware på den også :)

Link to comment
Share on other sites

Takk. Kan godt være at lite er gjort med den etter fabrikklevering, ja. Selv plastfolien på lokket for elektronikken er fortsatt inntakt.

Skal skifte strenger på den etterhvert, og vil vel gjøre en gjennomgang av justeringer da, ja.

Link to comment
Share on other sites

For å velge pickup så skrur man vel bare ned volumet på den ene, og skrur det opp på den andre tror jeg :) Jeg har ikke spillt bass så lenge jeg heller :) Kul bass forresten :D

I følge info på nett, er det som sarge sier, en volum med push pull. En blend som da sikkert blender fra den ene, via begge til den andre. + to tonepot'er.

Link to comment
Share on other sites

Ang- PA- når jeg skal spille med andre og "bassen ikke akkurat er i fokus", eksempelvis i kirken juleaften sammen med blåsere, har jeg begynt å dra med meg en aktiv PA-kassen med en 15" og et horn. Lite kabler, lett, tar liten plass og låter mer enn bra nok der det er mer enn nok at "bassen er der".

Link to comment
Share on other sites

Interessant, CastorFiber.

Jeg har for øvrig forsøkt å koble til både VOX Amplug og min lille Blackstar HT-1, begge produkter beregnet for gitar, og det kommer jo lyd. Det er derfor ingen bråhast med å skaffe utstyr ennå. Jeg spiller ikke så bra at det er noe å breie seg med ennå, og for øvelse holder det med litt lyd. :)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Du vil nok merke stor forskjell fra en liten gitaramp til en liten bassamp. De er voicet helt forskjellig, med lite bunn i gitarampene. E-strengen på en bass ligger på rundt 41Hz, og vanlige gitaramper plundrer litt med å gjengi dette på en fornuftig måte. Det skal også gjengis med fylde og punch :) Få tak i en liten Roland Cube bassamp etter hvert, får sikkert tak i en brukt til en rimelig penge så skal du høre forskjell selv om dette er en "nybegynnerforsterker" :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.