Web Analytics
Jump to content

Trompet


kake

Recommended Posts

Har lyst til å lære meg å spille litt trompet. Kjæresten min spiller, og kan lære meg litt. Det jeg lurer på er hvor mye man må ut med for en helt ålreit nybegynnertrompet på budsjett? Hva er det man ser etter i en trompet? Det finnes tusenvis av no-name trompeter, alt fra gamle rustne norskproduserte til nye blanke kinatrompeter. Ser på finn.no at man kan få nye kinatrompeter nede i 1000-lappen, er disse gode nok til at man faktisk kan spille på de, eller er de bare søppel? :P

Link to comment
Share on other sites

Det er søppel. Et annet fenomen med prompeter er at de faktisk blir dårligere jo eldre de blir, og jo mer de blir blåst på. Saken er den, at i tillegg til slitasje i ventilene, noe som gjør trompeten lekk, så er det sånn at når en trompet er ny, så er metallet ganske mykt. Jo mer man blåser i den, så vibrerer metallet, jo hardere blir det, og så ender trompeten opp som lite spillbar. Det er en grei forklaring på hvorfor vi ikke har "Stradivariusptrompeter" som er veldig gamle. Enhver som har jobbet med kobber/kobberlegeringer kjenner til fenomenet, jo mer man banker, jo hardere blir det. Det løses ved å varme opp metallet slik at det blir mykt, men denne prosessen passer dårlig å utføre på trompeter.

Den beste muligheten du har, slik jeg ser det, er å kontakte et lokalt skolekorps, i den grad det har overlevd så langt, og høre om de har instrumenter på lager som er brukandes. Da kan du gjøre et røverkjøp på et kurant instrument.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Da er denne bestilt :) Da gleder jeg meg til den kommer. Hørte med faren til min kjære, som også spiller trompet, og han mente at det antageligvis var et greit kjøp, og nesten garantert bedre enn de billige nybegynnerhorna på finn. Er en sjanse å ta, men får håpe det går bra :)

Link to comment
Share on other sites

Sikkert verdt de pengene der :)

Har en lillebror og en lillesøss som spiller kornett da.. Vet at de ligger i samme priskalsse, og der er det slik at om man skal ha seg et godt, seriøst instrument, så må man ut med mellom 14-20k.. =p

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Dette er tydeligvis en Olds recording-trompet.. Ser de går for en del penger på eBay. Får se når jeg får den, for om den er helt i orden så kan det kanskje se ut som om jeg har gjort et rimelig godt kjøp :)

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg fått den! Kan dermed bekrefte at dette er samme trompeten som går for store summer på eBay. Etter hva jeg klarer å tyde så stammer den fra 1947 :) Virker som den er som den skal, men skal la en trompetist få se på den i morgen :)

Edit: Jeg så feil på serienummeret. Etter hva jeg kan finne nå så vil jeg tro den er produsert mellom 1955 og 1958 et sted.. Noen som kan gjette noe nærmere? Serienr. er 228117.

Edited by kake
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.