Web Analytics
Jump to content

Forslag til ny gitar?


Gul Snø

Recommended Posts

Hei!

En bekjent av meg skal reise til USA neste uke, så denne sjansen må jeg utnytte! I det siste har jeg begynt å spille litt mer heavye låter enn det jeg vanligvis gjør. Dermed trenger jeg en ny gitar, men vet dessverre ikke HVILKEN gitar jeg skal ha. Den må oppfylle noen krav:

- Være billig.. Ihvertfall under 5000 kr, helst 3000kr. Er fremdeles student, så jeg har ikke råd til en altfor dyr gitar

- Ha høy output, har behov for en slik gitar

- Ha et kult design (noe a la ESP eller lignende)

- Ha en "bred" tone. (ikke fendere)

Eller rettere sagt, en gitar som kan brukes til de litt mer heavye låtene. Har kikket på en del gitarer, deriblant ESP Eclipse, men denne gitaren ble altfor dyr. Det kan hende at kravene er altfor høye, men det er lov å prøve! :rolleyes:

Jeg har en Fender Jaguar Special HH edition (Made in Mexico) fra før av. Er kjempefornøyd med denne gitaren, men lyden blir altfor tynn og den vrenges veldig lett (det blir bråk rett og slett). Har bra utstyr (forsterker og effekter) fra før av, så de trenger dere ikke å bry dere om. :lol:

Så kom med forslag folkens! :)

Edited by Gul Snø
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 36
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja som vi alle vet så duger ikke Fendere til hard rock...

1233428198721_f.jpg

Det kan hende at det er pickupsa i jaguaren din som ikke er helt det du trenger. Vurdert å skifte ut en av pickupene til en som er mer designet for tyngre musikk?

Ellers har jeg ingen konkrete tips. Kanskje man kan komme over en Jackson eller Charvel eller noe slikt for en ålreit pris? Evt kanskje man kan få tak i en Les Paul Studio eller noe. Evt en LTD (billig-varianten av ESP).

Link to comment
Share on other sites

Bare for å være douche, de duger ikke til metall heller.

GorgorothsRogerInfernusTieg-FenderStratocaster.jpg

morgan+marduk+1.jpg

Fant forøvrig dette noe selvmotsigende:

- Ha høy output, har behov for en slik gitar

den vrenges veldig lett (det blir bråk rett og slett).

:P

Link to comment
Share on other sites

Hvis f.eks Dario Malakian (gitaristen i System of a Down for de som ikke visste det) hadde byttet ut gitaren sin med en fender, så tror jeg lyden fra gitaren hadde vært mye tynnere, altså ikke bra! Men det var ikke det som var poenget mitt, trenger en gitar med mye "bredere" tone enn det en fender har.

Jeg synes den gitaren jeg har nu, funker utmerket til de litt mer rolige låtene jeg spiller, så jeg vil ikke forandre noe på den. Trenger en gitar til, slik at jeg kan veksle mellom å spille rolige og de litt mer heavye låtene uten å måtte modifisere så mye den gitaren jeg har nå.

Link to comment
Share on other sites

Fant forøvrig dette noe selvmotsigende:

:P

Hehehe, i mine ører blir det bråk. Stor forskjell på lyden fra en Fende som vrenges alt for mye enn f.eks lyden fra en ESP. :P

Edited by Gul Snø
Link to comment
Share on other sites

Det er ingen gitarer som har vreng. Snakker du derimot om output, så har det ABSOLUTT INGENTING med merket å gjøre. Andre merker kan låte akkurat like krystallklart eller grumsete som Fender...

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjenner lite til SOAD, men når jeg googlet "System of a down live" med bildesøk så dukket dette her opp:

img_3716.jpg

Uansett. Han andre gitaristene på bildene hadde en Gibson SG, så det kan jo være noe å vurdere. Enten en billig Gibson eller en dyr Epi. Bør ligge i din prisklasse.

edit: For øvrig brukte Daron også en Fender Stratocaster i Drop-C i de tidligere årene. Originalt med singlecoils, men etterhvert byttet ut med humbuckere.

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Det er ingen gitarer som har vreng. Snakker du derimot om output, så har det ABSOLUTT INGENTING med merket å gjøre. Andre merker kan låte akkurat like krystallklart eller grumsete som Fender...

Herregud så pirkete dere skulle være idag da. :blink:

Altså, poenget mitt var at Fenderen har en veldig tynn lyd hvis man sammenligner den med f.eks. en Les Paul.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du liker ESP Eclipse, hvorfor ikke da se på LTD EC modellene. Skikkelige gode gitarer for prisen. Skal selv handle inn en, for andre gang :)

Ok, Skal kikke litt på de gitarene da.

Takk for forslaget! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.