Web Analytics
Jump to content

Nytt byggeprosjekt: Elektrisk 5-strengs bratsj


Recommended Posts

Dette er kanskje litt på sida i et gitar-forum, men kanskje noen synes det er interessant likevel. Etter å ha holdt på med bygging av gitar og akustisk bass er jeg nå tilbake der disse byggegreiene startet - med elektriske strykeinstrumenter. Jeg har bygd 3 elektriske feler og 3 bratsjer. Bratsj er en litt stor fele som er stemt i c, g, d1 og a1. To av bratsjene jeg har lagd tidligere har vært 5-strengs, de har en e-streng i tillegg. Det betyr at de på en måte blir både bratsj og vanlig fele i ett.

Nå er det en som har veldig lyst på en slik 5-strengs bratsj så jeg er i gang med et nytt byggeprosjekt. Utgangspunktet er en ganske kraftig benkeplate, trolig av bøk:

S6303034.JPG

Kroppen sages ut:

S6303038.JPG

Og sidene pusses:

S6303041.JPG

Halsen er kjøpt mer eller mindre ferdig frest ut. Her skal det lages skjøt for å feste halsen til kroppen, på samme måte som på en gitar. Fres og fresemaler fra StewMac:

S6303042.JPG

Og her freses tilsvarende skjøt på halsen:

S6303046.JPG

Sånn ble skjøten:

S6303048.JPG

Kroppen skal hules ut, ellers blir den alt for tung. Jeg tok sjansen på "frihåndsfresing" - det gikk bra.S6303051.JPG

Nå skal kroppen avrundes langs kantene - her har jeg såvidt begynt med båndsliper:

S6303055.JPG

Det er en del slipearbeid som gjenstår, får ta det seinere. Sånn ser gripbrettet ut - hvis man kjøper 3. sortering hender det at det er oransje striper i ibenholt-treet. På et elektrisk instrument blir det ganske stilig:

S6303058.JPG

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.