Web Analytics
Jump to content

Tips til ny forsterker!


Recommended Posts

Jepp, da skal jeg kjøpe ny forsterker, men er ikke helt sikker på hvilken. :P

Tenkte dere kunne hjelpe meg. Jeg har en Marshall DSL 401, men synes den låter litt for kremete, får ikke den lyden jeg vil ha hvor jeg på en måte må sloss litt med forsterkeren.

Skriver ned kravene punktivs jeg :)

Prisklasse: 3-9k,vil helst ikke strekke meg til 9k, men hvis dere tipser meg om noe virkelig bra så kanskje.

Trenger to kanaler, men skader ikke med flere.

Må ha clean kanal.

Skal brukes til alt mellom blues og metall, vil altså at den har en overdrivekanal jeg kan skru litt på.

Helst under 100 watt.

Bra om den kan brukes med footswitch, men er ikke veldig viktig.

Er helt åpen for brukt.

Vil helst ha combo, men stack er ikke helt utelukket.

Må være rørforsterker

Tror jeg har glemt noen krav, men de skriver jeg inn hvis jeg kommer på. :P

Kan si at jeg har sett en del på Blackstar og det virker som utrolig bra forsterkere, har prøvd noen av modellene.

Hva synes dere om de?

Takker for all hjelp :)

Link to comment
Share on other sites

Er veldig fornøyd med min Blackstar ht 40.

Måtte bytte rør tidlig, men det er vel noe som kan skje alle forsterkere.

I mine øyne er det en veldig allsidig forsterker med mange lydmuligheter og bra med guff.

HT-60 er det vel tre kanaler på om jeg ikke tar feil, samt mer guff, så angrer kanskje litt på at jeg ikke gikk for den pga den tredje kanalen.

Anbefaler uansett Blackstar :)

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd alle blackstar bortsett fra 40, synes det er utrolig bra forsterkere.

Ht-60 stage er utrolig bra og liker at den har tre kanaler, men den spiller litt høyt. :P

Tror jeg skal prøve den på nytt og se om jeg kan takle det. Likte også 60 soloist pga boosten og at den ikke spiller like høyt som stage.

Har ikke prøvd ht-40, men ht 20 har utrolig bra drive kanal, føler det er lett å presse rørene der, men clean kanalen er ikke like bra som på de andre.

Hvordan er 40en sammenlignet med 60? :)

Snakket også med gitarlæreren min, han anbefalte meg Orange siden jeg ville ha definert lyd. Bra pris på den fra Thomann, men vet noen om det er noen butikker som har den som jeg kan prøve?

Link to comment
Share on other sites

Det blir jo ikke det samme, kjøper ikke en forsterker jeg ikke har prøvd ;)

Jeg skjønner. Men vil tro at Orange Thunderverb er noe av det samme, bare med litt mer watt, og de finnes i Norge. Hvor mange butikker som har den inne, det aner jeg ikke, men den finnes hvertfall i Norge.

Link to comment
Share on other sites

Har en Blackstar HT-1R selv, men har også forsøkt noen større Blackstars i butikk.

Jeg synes faktisk at det er overraskende lett å få til god overdrive på ulike lydtrykknivåer, og for meg er valget av wattstyrke mer et spørsmål om hvor høyt man ønsker å kunne spille med clean lyd.

Om jeg ikke får ånden over meg til å bygge noe selv, så er det stor fare for at min neste forsterker også blir en Blackstar, men er usikker på om det blir 20, 40 eller 60 watt. Faktisk skiller det jo ikke mye lydtrykksmessig mellom disse (under 5dB mellom 20w og 60w), gitt samme følsomhet på høyttaleren).

Faktisk tror jeg ISF-kontrollen er noe av det enkleste jeg har vært borti i forhold til å justere inn tonen slik jeg vil ha den, så blir resten kun finjustering. Det er vel min hovedgrunn for å gå for Blackstar, nemlig den enkle fleksibiliteten ISF-kontrollen gir i en enkelt amp.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Selger en vintage (jepp, den er over 30 år gammel...) 1990 Greco "Firebird". Made in Japan!!! Denne gruser alt jeg har prøvd av moderne Gibsons. Den låter mye bedre, er bedre å spille på, og ser mye bedre ut. Dessuten er den MYE lettere. Vekta er i underkant av 3 kg, og den er er ekstremt resonant akustisk. Tailpiece og bridge er byttet til lightweight og aged Faber som jo også Gibson-mafia-gutta oppgraderer sine såkalte Customshops med. Pickups er vintage voicet og låter helt likt som de ekte Firebirdene fra '60-tallet, og selvsagt mye bedre enn de fæle keramiske pickupene Gibson leverte på sine triste reinkarnasjoner av Firebirden i nyere tid. Denne fantastiske gitaren gjennomgikk en service med båndfiling og polering samt ny nut i bein hos guitarwizard Geir Falck for ca. 3 år siden. Gitaren er naturlig aget pga. av at den er brukt mye (og det er ikke så rart, så bra som den er...) og den har tidligere tilhørt prominente gitarister her i Norge. Den ble importert fra Japan av ingen ringere enn @Hanspanzerher på forumet i sin tid. Tipper han herja vilt med gitaren før den ble solgt videre til en annen, ikke ubetydelig, norsk gitarist som høyst sannsynlig brukte den på plateinnspillinger som du garantert har hørt. Jeg kjøpte den av han rundt 2011, og som dere ser, har jeg gjort en del med den etter det, som gjør den til et enda bedre instrument enn det var! Gitaren leveres med original gigbag i ekte skai, som er mye mer slitesterkt enn det der nylon-greiene som Gibson leverer. Gitaren befinner seg i Ørland, men kan sendes pr. post i en Epiphone-pappeske mot at kjøper returnerer eska og pakkematerialer for selgers regning. Forumpris: 6500,- inkl. porto. (For en mer edruelig og realistisk annonse: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=240605842 )
  • Det står listet at den har Probuckers FB720 på nettsida til Epiphone. Tipper det er så enkelt som en minihumbucker-versjon av Probuckeren uten pole-pieces ja. Jeg synes de låter bra, og føler ikke et umiddelbart behov for å bytte de ut, slik jeg ofte har gjort med andre Epis. Tok kontakt med posten pr. telefon, og fikk en epost rett etterpå med skadenr og beskjed om å sende bilder av skaden og emballasjen. Avventer svar på det før jeg vurderer hva jeg gjør. Er det så enkelt som å innhente pris på reparasjon fra en gitarfikler, er det jo greit. 😊
  • Det holder vel å få et skriftlig prisoverslag fra en gitartekniker? Interresant gitar,visste ikke at den hadde minihumbuckere.Nice playin'
  • En liten lydtest-video av gitaren:  
  • Er ute etter en HX Stomp. Plukker opp i området rundt Os/Bergen eller betaler frakt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.