Web Analytics
Jump to content

Hylo's utstyr


Hylo
 Share

Recommended Posts

Da har jeg funnet ut at en utstyrstråd er på tide å få på plass.

Har hele tiden tenkt i mitt stille sinn at utstyret skal være lett, simpelt å skru på og morsomt å spille på. Derav har valgene mine gjort at jeg har endt opp med det jeg har gjort.

Først ut:

Linhof Special Tele

Basically er denne er hybrid mellom en Strat og en Tele. Den har en Tele's utseende men med en kropp som har en Strat's konturer på kroppen, samt at helen er slipt vekk, så tilgang til 21. bånd er lekende lett (som om jeg noengang er der oppe :ninja: ). Den veier 3,1 kg, så den er rimelig lett. Fargen er jo den velkjente Butterscotch Blonde og den er lett reliced. Svart ett-lags pickguard. Fargen begynner å falme litt oppe ved konturen til høyrearmen og lakken er heftig krakelert.

Brua er en lefty-bro med kompenserte sadler, som fører til litt mer fylde i høyere ende av frekvensspekteret, samt noe at den drar til med noe twang ut av ville vesten om man vil på de lavere strengene. Pickupsene er spesialdesignede Lindy Fralins som likner litt på Blues Special i bridge og en P92 (P90 i humbuckerform) i neck. Outputen er rimelig lav, men med nok punch til å rocke og roe ned til jazzy lyder på neck-pickupen. Halsen er nogenlunde feit og har 6105 frets med 9,5" radius.

117174_s.jpg

117175_s.jpg

117176_s.jpg

Fender CS '63 Telecaster NOS

Dette er så Tele det får blitt. 3,5 kg tung, så den er litt tyngre enn Linhofen, men fremdeles ikke et anker. Fargen er Sonic Blue. Pickupsene er av typen Twisted Tele i neck og Broadcaster i bridge, så ikke høy output her heller. God kombo. Rosewood gripebrett med en radius på 9,5" 6105 bånd. Litt flatere og tynnere hals enn Linhofen. Noen sier RW ikke har like mye twang og låter ikke like bra på Teler som maple gripebrett. Er ikke enig her. Denne låter kuler og krutt, har mye twang og mye mojo.

117167_s.jpg

117168_s.jpg

117169_s.jpg

Fender CS '51 Nocaster Relic

Dette er vel enda mer Tele enn den ovenfor, om det går. Denne er meget lett. Har selv målt den og den veier 2953 gram, altså 2,95 kg. Meget lett sak, mao. Fargen er Lake Placid Blue og den er reliced. Skal ærlig innrømme at relic ikke er så spesielt kult, men denne er altså et unntak. Lakken er meget krakelert og det er som dere ser, mange nicks og dings på den. Det er noen fancy detaljer som custom-shopen til Fender har lagt til. Flattrekker-skruer istedet for stjernetrekker og riktig topp til pickup-velgeren. Tidriktig er det uansett ikke med fargen (mener at den ikke kom før i '60?), men gitaren er dritfet. Pickupsene er av typen Nocaster i bridge og Twisted Tele i neck. Lav output her og. Halsen er feit som f. og den har 7,25" radius.

117164_s.jpg

117165_s.jpg

117166_s.jpg

Gibson Custom 1957 Les Paul Goldtop VOS

Er det riktig modellbetegnelse? :rolleyes:

Les Paulen over alle Les Pauler, i mine øyne. Denne er også stock, i likhet med alle andre gitarene mine. Pickupsene er to Burstbuckere, som skal være PAF-modellen til Gibson, om jeg har forstått det riktig. 24 3/4". God og kjempefeit hals. Tung som bly. Heftig lyd. Høyere output enn Telene og tøff rockelyd. Denne gitaren er i min mening tøffere enn de gamle NSB-togene som farer rundt. Pickup selektoren har en ring der det står "Rythm" og "Treble". Jeg har lyst til å finne en der det står "Rythm" og "Trouble".

117170_s.jpg

117171_s.jpg

117172_s.jpg

117173_s.jpg

Vox AC4TV

Stor lyd i liten boks. Liten rørforsterker på 4 watt med en 10" Celestion høytaler. Du kan velge mellom 0,25W, 1W og 4W, samt volum og tone.

Plugg i og få rørvreng. Kan man be om mer?

Mange mener denne lille forsterkeren låter best som topp, siden den er så liten at den låter 'boksete' med en liten 10". Er ikke helt enig. Sitter nå i furtebua kveld etter kveld og koser meg gløgg ihjel med god lyd og har ingen problemer med bokse-lyd. Denne forsterkeren går fra rolig clean til Thin Lizzy-vreng.

117178_s.jpg

Håper det falt i smak. :)

Link to comment
Share on other sites

Imaginos: Når du går fra en Tele til en LP, så blir LPen på den måten. Tung. Syntes jeg. Men skal ærlig innrømme jeg tok i litt. :P Og ja, det er en darkback.

Takk for det, Nemiz. :)

Edited by Hylo
Link to comment
Share on other sites

Ser du har en Twisted Tele i neck på både Nocasteren og NOS'en! Hvordan synes du forskjellen i lyden er? Ble bare litt nyskjerrig, ettersom det liksom er to ganske forskjellige telecastere! :)

Link to comment
Share on other sites

Mye mulig det er ørene mine som spiller meg et puss, men jeg syntes den i Nocasteren er litt roligere og vrenger ikke fullt så kjapt. Lyden i de er rimelig bra. Første jeg tenker er litt krem-aktig jazzete og perfekt til noodling oppover halsen. Men bruker mest bridge, og det er der Nocasteren, Telen og Linhofen kommer til sin rett. :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Takk for det, Audun og Loztboy.

Angående darkbacken, så har jeg fått lakken såvidt til å falme bak på halsen, så den begynner å bli litt vinrød der. Det er så sweet farge, det. :)

Link to comment
Share on other sites

Her har vi en som forstår seg på gitarer. Pen samling. Tar gjerne Nocasteren når du går lei! Telecaster er omtrent verdens tøffeste gitar, og med 50's neck så er de i en klasse for seg rent spillemessig også!

Link to comment
Share on other sites

Takk for det, Duckling! Krever ikke mye forståelse for å skjønne at Telecastere er meget gode instrumenter! Kanskje de ikke appelerer til så sabla mange, men det er jo deres problem. ;)

Tviler sterkt på at jeg går lei Nocasteren med det første. En så god "players-guitar" har jeg letet lenge etter. STEIKE så god gitar, på godt norsk. Om jeg får si det selv. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.