Web Analytics
Jump to content

Stramming og hals/hode


rafael
 Share

Recommended Posts

Hei!

For det første så vil jeg si at det kanskje er litt dårlig navn på tråden, men

fant ikke på noe bedre.

Uansett, jeg har hørt at det ikke er lurt å ta av alle strengene på en gitar

samtidig for å så sette på nye igjen senere. Dette skal tydeligvis forårsake

at halsen/hodet på gitaren blir svakere fordi belastningen endrer seg så

mye over så kort tid.

Så har det seg slik at den 4. strengen røk i går, og jeg har ikke muligheten

for å kjøpe nye før på onsdag. Lurer på om dette kan skade halsen/hodet?

- rafael

Link to comment
Share on other sites

Den eneste gitaren jeg har sett med slik skade hadde stått i et uthus i 30 år, med alt av påvirkninger det medfører. Jeg vil ikke si at det er veldig risikabelt. Men for å være på den trygge siden kan du legge gitaren opp-ned av og til, slik at den hviler med strengene mot soffen (sofaen).

Link to comment
Share on other sites

Mer viktig hvordan du setter den fra deg for natten. Jeg har personlig aversjoner mot å sette fra meg en gitar mot en vegg, kun liggende uten at vekten hviler på halsen. Men det er meg...

Er det noe bedre at den henger etter headstocken, eller står lent i et gitarstativ? Har lurt litt på det der selv.

Link to comment
Share on other sites

I et gitarstativ (av den lave typen) bidrar ikke stillingen til ekstra belastning for halsen, så der burde det ikke dukke opp ekstra problem. Heller ikke hørt om problemer ved at de henger etter hodet.

De aller fleste gitarer tåler 013 strenger, og de belaster halsen mye mer enn 010. Er i bunn og grunn liten grunn til engstelse.

Link to comment
Share on other sites

Gitarhalsen har det som Euphor skriver helt klart best når den er fri og uten belastning mot vegg eller soffe/sofa/soffa... ;) Men gitaren din kommer ikke til å bli ødelagt om du lener den til veggen over natta.

En stålstrengegitar vil ha et strekk på ca 70kg. Når dette strekket fjernes vil selfølgelig trevirket i både kropp og hals bevege seg noe. Denne bevegelsen gjør ingen varig skade på gitaren. Trevirket i instrumentet vi tilpasse seg igjen når du setter på strengene og tuner opp. Ikke noe problem for hverken gitar eller strenger.

Det som kan være et lite tips derimot er å ikke fjerne en streng av gangen hvis du skal ha av alle strengene.. Begynner du med lav E streng, så A osv, vil til slutt strekket på de tynneste strengene bli veldig stort og de ryker. Dette gjør ikke noe særlig med gitaren, men det kan gjøre noe med fingrene dine som ikke er så behagelig. Hvis de er på feil sted til feil tid. Jeg lærte dette "the hard way" Fikk til og med et kutt på pekefinger som blødde og greier....

M

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jeg leste det et sted, er ikke sikker på om det var i Lillebjørns gitarbok. Men det er fordi treverket blir påvirket av trekket og temperaturforskjellene. Jeg tok dette som god fisk og har aldri gitarene mine hengende på yttervegg. Skal se etter i boka når jeg får tid.

Og jeg tar som regel av alle strengene før jeg setter på nye, vasker halsen og sånnt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.