Web Analytics
Jump to content

Stramming og hals/hode


rafael

Recommended Posts

Hei!

For det første så vil jeg si at det kanskje er litt dårlig navn på tråden, men

fant ikke på noe bedre.

Uansett, jeg har hørt at det ikke er lurt å ta av alle strengene på en gitar

samtidig for å så sette på nye igjen senere. Dette skal tydeligvis forårsake

at halsen/hodet på gitaren blir svakere fordi belastningen endrer seg så

mye over så kort tid.

Så har det seg slik at den 4. strengen røk i går, og jeg har ikke muligheten

for å kjøpe nye før på onsdag. Lurer på om dette kan skade halsen/hodet?

- rafael

Link to comment
Share on other sites

Den eneste gitaren jeg har sett med slik skade hadde stått i et uthus i 30 år, med alt av påvirkninger det medfører. Jeg vil ikke si at det er veldig risikabelt. Men for å være på den trygge siden kan du legge gitaren opp-ned av og til, slik at den hviler med strengene mot soffen (sofaen).

Link to comment
Share on other sites

Mer viktig hvordan du setter den fra deg for natten. Jeg har personlig aversjoner mot å sette fra meg en gitar mot en vegg, kun liggende uten at vekten hviler på halsen. Men det er meg...

Er det noe bedre at den henger etter headstocken, eller står lent i et gitarstativ? Har lurt litt på det der selv.

Link to comment
Share on other sites

I et gitarstativ (av den lave typen) bidrar ikke stillingen til ekstra belastning for halsen, så der burde det ikke dukke opp ekstra problem. Heller ikke hørt om problemer ved at de henger etter hodet.

De aller fleste gitarer tåler 013 strenger, og de belaster halsen mye mer enn 010. Er i bunn og grunn liten grunn til engstelse.

Link to comment
Share on other sites

Gitarhalsen har det som Euphor skriver helt klart best når den er fri og uten belastning mot vegg eller soffe/sofa/soffa... ;) Men gitaren din kommer ikke til å bli ødelagt om du lener den til veggen over natta.

En stålstrengegitar vil ha et strekk på ca 70kg. Når dette strekket fjernes vil selfølgelig trevirket i både kropp og hals bevege seg noe. Denne bevegelsen gjør ingen varig skade på gitaren. Trevirket i instrumentet vi tilpasse seg igjen når du setter på strengene og tuner opp. Ikke noe problem for hverken gitar eller strenger.

Det som kan være et lite tips derimot er å ikke fjerne en streng av gangen hvis du skal ha av alle strengene.. Begynner du med lav E streng, så A osv, vil til slutt strekket på de tynneste strengene bli veldig stort og de ryker. Dette gjør ikke noe særlig med gitaren, men det kan gjøre noe med fingrene dine som ikke er så behagelig. Hvis de er på feil sted til feil tid. Jeg lærte dette "the hard way" Fikk til og med et kutt på pekefinger som blødde og greier....

M

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jeg leste det et sted, er ikke sikker på om det var i Lillebjørns gitarbok. Men det er fordi treverket blir påvirket av trekket og temperaturforskjellene. Jeg tok dette som god fisk og har aldri gitarene mine hengende på yttervegg. Skal se etter i boka når jeg får tid.

Og jeg tar som regel av alle strengene før jeg setter på nye, vasker halsen og sånnt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.