Web Analytics
Jump to content

Sjukt bra improvisering!


Soulfulshreddify

Recommended Posts

Hei der kjære Gitarnorge!

Jeg spilte på UKM, og håper at dere vil like denne!

Dere kan også sjekke rundt på channelen min, http://www.youtube.com/soulfulshreddify

Jeg har et par fine ting der, og et par ganske rævva.... Men dere kan se utviklingen min der. Det er også lov å subscribe, men ikke føl noen tvang :P

Om noen føler for å gi kritikk, venligst gjør dette! Det er den eneste måten jeg føler jeg kan bli bedre på rent musikalsk nå, ved at folk gir meg tilbakemeldinger på hva de liker/ikke liker, hva som burde vært gjort anderledes. All kritikk er lov, og jeg vil ikke, (IKKE), ta meg nær hvis noen sier det suger, for musikk er subjektivt!

Takk på forhånd,

mvh. Petter Valderhaug

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 31
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Du skriver "Det er den eneste måten jeg føler jeg kan bli bedre på rent musikalsk nå". Her mener jeg at det alltid er bedre måter å utvikle seg på enn å be folk på et forum kommentere. Jobbe videre med læreren din, kikke innom andre stilarter, spille andre instrumenter, synge, skrive låter, høre på musikk, gå på konserter. Det er så mye mer å ta av :)

Link to comment
Share on other sites

Prøv jazzfusion/rockfusion, om du prøver å følge hver en akkord med kirketonearter, og får det til å høres bra/interesant ut, da er du på svært god vei. Det er temmelig vanskelig. Du bør sjekke ut videoene til Earfalas her på forumet, så skjønner du hva jeg prater om. Temmelig rått det han spiller ;)

Link to comment
Share on other sites

Prøv jazzfusion/rockfusion, om du prøver å følge hver en akkord med kirketonearter, og får det til å høres bra/interesant ut, da er du på svært god vei. Det er temmelig vanskelig. Du bør sjekke ut videoene til Earfalas her på forumet, så skjønner du hva jeg prater om. Temmelig rått det han spiller ;)

Will do! :D

Om jeg har forstått det riktig så er kirketonearter de diatonske skalaene (Ionan, Dorian, Phrygian, Lydian, Mixolydian, Aeolian, Lorcian)?

Link to comment
Share on other sites

Du har god teknikk, men jeg syns det i lengden ble litt monotont :mellow: Hadde du klart å skape en slags melodi/enkel strofe som går igjen i soloen slik at folk har noe de kan lene seg tilbake på. Og så kan du spille akkurat det du vil rundt denne "melodien"? Og dette trenger ikke være noe annet enn en enkel rytmisk eller melodisk figur. Det beste eksempelet jeg kommer på er i improvisasjonen (som begynner på 2.52) i denne låten. Hvis du klarer å plukke soloen skjønner du kanskje hva jeg mener? :) For øvrig er Pat Metheny en guru innen (jazz)improvisasjon.

http://www.youtube.com/watch?v=knNFpuKi100

En annen ting som er artig å prøve er å synge en solo og så spille den på gitar etterpå, evt. synge samtidig som du spiller tonene på gitaren ;)

Jeg tror kanskje det viktigste når man improviserer er å lytte til seg selv, slik et publikum ville gjort det.

Lykke til videre!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.