Web Analytics
Jump to content

strat'ish pickuper


Fremmed

Recommended Posts

Vyrde forsamling.

Jeg har slik en Roland G-505, som jeg satser på at jeg snart får tilbake fra et lengre opphold hos Guitar Workshop for service og reparasjon.

roland4.jpg

(Bilde kun til illustrasjon. Det er ikke av min gitar.)

Pickup'ene er litt, tja, astmatiske. De låter i og for seg greit, men litt spinkle og dølle. Jeg vil gjerne bytte dem ut med noe med litt mer trøkk, men jeg vil for all del beholde den typiske single coil-lyden. Gitaren er smekkfull av elektronikk allerede, så noen aktive pickuper er det ikke plass til.

Setter pris på forslag eller erfaringer til pickuper som dere tror vil passe godt inn i denne.

Halsen er lønn uten gripebrett. Kroppen er enten Or eller Ask, og oppleves for meg uvanlig åpen og resonant. Mellomtonene vibrerer godt i skrittet, for å si det sånn. 25.5" mensur.

--Gunnar

Edited by Fremmed
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg tenker at hvis du er spesielt opptatt av at pickupene ikke skal ha typisk singelcoil støyinnstråling, så er Lace et godt valg. Hvis du kan leve med singelcoil pickupens store eller lille svakhet i form av problemer med støy, får du bedre pickups for en rimeligere penge.

Det er selvsagt kjedelig og ikke særlig boutiqe aktig, men f.eks Fender CS '69, Texas Specials og 57/62 er alle gode pickupsett som ikke koster all verdens.

Seymour Duncan SSL serie (flere varianter) er også meget gode pickups spør du meg. Her får du alt fra veldig vintage til ganske moderne lyd avhengig av hvilken modell man velger. Enkelte typer fåes også med "ikke-forskøvede" polstykker for en jevnere og mer moderne inviduell strenge-respons.

Link to comment
Share on other sites

Takker, skal kikke på SSL'ene. Men mener du virkelig at 900 kroner er dyrt for tre pickuper? Ok, med frakt og moms blir det vel fort 1500, men allikevel...

--Gunnar

Nei, ikke veldig kostbart og de pickupene jeg nevnte er vel heller ikke nødvendigvis billigere, men gir bedre lyd pr krone i min bok, altså etter mine høyst personlige preferanser.

Hvis det er et poeng at pickupene skal være spesielt kostbare, er det jo for øvrig veldig mye av langt mer "esoterisk karakter" å velge i enn det jeg nevner. Selv har jeg ikke så kostbare gitarer at jeg koster på de pickuper i boutique klassen, og jeg synes streite Fender sett og tradisjonelle greier fra f.eks Seymour Duncan låter bra.

Link to comment
Share on other sites

limerot her på forumet har en annonse der han skal selge et sett med Carvin strat pickuper til en overkommelig pris.

Jeg ble passe nyskjerrig på disse men siden jeg ikke har noen gitar å ha de i så er det jo ikke aktuelt for min del, men du kan jo sende en mail for å få noen meninger om disse og se om det muligens kan være noe for deg.

Link to comment
Share on other sites

Nei, ikke veldig kostbart og de pickupene jeg nevnte er vel heller ikke nødvendigvis billigere, men gir bedre lyd pr krone i min bok, altså etter mine høyst personlige preferanser.

Hvis det er et poeng at pickupene skal være spesielt kostbare,

Selvsagt ikke, jeg bare tolket deg dithen at du mente Lace'ene var undødvendig dyre. :)

--Gunnar

Link to comment
Share on other sites

Har hørt mye kul strat-lyd fra Suhr FL-mikker!

Forøvrig: hva slags gitar var dette sa du? Fant ikke så mye info om noen Roland G-5050 på nettet...

Husker godt Steve Rothery fra Marillion og Andy Summers brukte en slik en mye på 80tallet, kul sak :)

FL har skiftet navn til ML (Michael Landau) nå.

Men helt enig, jeg ser ingen grunn til å teste ut noe annet når Suhr lager så vannvittig gode mikker.

Jeg har hatt div Fralin, Fender, Duncan, DiMarzio osv singlecoiler men synnes disse mikkene går utenpå alt.

Link to comment
Share on other sites

Har du noen formening om forskjellen på ML og ML Classic? Jeg sjekket suhrguitars.com men der var de bare beskrevet som hhv "spicy, clear and juicy" og "sweet, sparkling and tasty".

Kanskje hvis jeg tar på et slips?

--Gunnar

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.