Web Analytics
Jump to content

Preamprør som gikk heden?


Recommended Posts

Var på torsdag og fikk byttet sluttrør i Blackstar HT 40en min pga at de var blitt mikrofoniske. Byttet en måned før dette preamprøra.

I dag når jeg skulle ta en trall på den for å teste den for andre gang siden rørskifte var vrengkanalen helt død. Byttet begge preamprøra , og fant ut at det ene røret ikke funka .Satte i det fungerende røret på renkanalen igjen pga at jeg synes lyden var bedre der.

Er dette noe som skjer ofte?

Han som fiksa rørbytte til meg sa også at forsterkeren fra fabrikk var innstilt slik at det var unødvendig stor belastning på sluttrørene.

Har hatt den i 10 måneder og synes det har vært litt mye rørstyr på kort tid.

George Dennisen min har jeg hatt i ca 8 år og må skifte rør snart, men har ikke vært noe tull der i gården.

Link to comment
Share on other sites

Virker litt rart det der..

Neste gang du snakker med han som skifter rørene dine, kan du spørre om ikke han kan sjekke forspenningen/biasen på rørene.

Høres ut som de blir overbelastet, og får dermed lavere levetid.

Preamprør skal holde ganske lenge.

Link to comment
Share on other sites

Han sjekka biasen og justerte den. Har ikke peil på det ,men det er vel en bias som går på sluttrørene i og med at man kan skifte preamprøra selv. er jo et rør på hver kanal om jeg ikke tar feil?

Tenkte først jeg måtte reklamere på ampen, men ser jo ut som det funker greit etter jeg skifta tilbake til det ene gammle røret. Har ikke satt på baklplata slik at jeg får litt tid til og teste uten å skru.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Selger en vintage (jepp, den er over 30 år gammel...) 1990 Greco "Firebird". Made in Japan!!! Denne gruser alt jeg har prøvd av moderne Gibsons. Den låter mye bedre, er bedre å spille på, og ser mye bedre ut. Dessuten er den MYE lettere. Vekta er i underkant av 3 kg, og den er er ekstremt resonant akustisk. Tailpiece og bridge er byttet til lightweight og aged Faber som jo også Gibson-mafia-gutta oppgraderer sine såkalte Customshops med. Pickups er vintage voicet og låter helt likt som de ekte Firebirdene fra '60-tallet, og selvsagt mye bedre enn de fæle keramiske pickupene Gibson leverte på sine triste reinkarnasjoner av Firebirden i nyere tid. Denne fantastiske gitaren gjennomgikk en service med båndfiling og polering samt ny nut i bein hos guitarwizard Geir Falck for ca. 3 år siden. Gitaren er naturlig aget pga. av at den er brukt mye (og det er ikke så rart, så bra som den er...) og den har tidligere tilhørt prominente gitarister her i Norge. Den ble importert fra Japan av ingen ringere enn @Hanspanzerher på forumet i sin tid. Tipper han herja vilt med gitaren før den ble solgt videre til en annen, ikke ubetydelig, norsk gitarist som høyst sannsynlig brukte den på plateinnspillinger som du garantert har hørt. Jeg kjøpte den av han rundt 2011, og som dere ser, har jeg gjort en del med den etter det, som gjør den til et enda bedre instrument enn det var! Gitaren leveres med original gigbag i ekte skai, som er mye mer slitesterkt enn det der nylon-greiene som Gibson leverer. Gitaren befinner seg i Ørland, men kan sendes pr. post i en Epiphone-pappeske mot at kjøper returnerer eska og pakkematerialer for selgers regning. Forumpris: 6500,- inkl. porto. (For en mer edruelig og realistisk annonse: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=240605842 )
  • Det står listet at den har Probuckers FB720 på nettsida til Epiphone. Tipper det er så enkelt som en minihumbucker-versjon av Probuckeren uten pole-pieces ja. Jeg synes de låter bra, og føler ikke et umiddelbart behov for å bytte de ut, slik jeg ofte har gjort med andre Epis. Tok kontakt med posten pr. telefon, og fikk en epost rett etterpå med skadenr og beskjed om å sende bilder av skaden og emballasjen. Avventer svar på det før jeg vurderer hva jeg gjør. Er det så enkelt som å innhente pris på reparasjon fra en gitarfikler, er det jo greit. 😊
  • Det holder vel å få et skriftlig prisoverslag fra en gitartekniker? Interresant gitar,visste ikke at den hadde minihumbuckere.Nice playin'
  • En liten lydtest-video av gitaren:  
  • Er ute etter en HX Stomp. Plukker opp i området rundt Os/Bergen eller betaler frakt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.