Web Analytics
Jump to content

Lite hjemmestudio


Pitmairen
 Share

Recommended Posts

Jeg har tenkt å prøve å lage ett lite hjemmestudio, men jeg har ikke så mye peiling.

Jeg tenkte jeg skulle prøve å få det så billig som mulig.

Jeg har sett litt på diss tingene:

Mikser: Yamaha MG 10/2

http://www.yamahaproaudio.com/products/mix..._series/mg10_2/

Lydkort: M-Audio Audiophile 2496

http://www.m-audio.com/products/en_us/Audi...e2496-main.html

Trenger jeg noe mer?

Link to comment
Share on other sites

For det første så trenger du å lære deg å bruke "SØK" funksjonen. Da hadde du slippet å spøre.

For det andre, ja det duger fint, men du trenger nok en mikrofon i tillegg, gjerne en stormembran av et slag. SJekk en ADK A51 eller en StudioProject B1. Søk etter disse. I tillegg trenger du selvsagt kabler

Link to comment
Share on other sites

En analog inngang på lydkortet har en AD konverter innebygget. Dvs at det analoge signalet(feks gitar/mikrofon osv) du putter inn, blir konvertert til et digitalt signal, slik at datamaskinen/lydkortet skjønner det.

En digital inngang må ha en ferdig konvertet signal, et digitalt. enten om du har en ekstern converter, adat boks, en synth med digital utgang osv. Jobber du med Analogt utstyr, og lite digitale synther, effekter og slikt, lønner det seg vel å ha analoge innganger. Men i hjemmestudioet jeg og noen kompiser jobber med nå, har vi 8 analoge I/O og i tillegg, en digital ADAT inngang. På denne digitale inngangen har vi en ADAT boks, som i utgangspunketet bare er en AD konverter(og motsatt). med 8 Analoge inn og ut, og en optisk digital inn og ut.

I praksis har vi da 16 analoge innganger og 16 analoge utganger.

Link to comment
Share on other sites

Så viss jeg skal bruke det mest til gitar og litt vokal så trenger jeg ikke noen digitale I/O'er.
Korrekt! Dog, hvis du har tenkt å benytte POD Pro så har denne digital utgang.
Jeg har sett litt på M-Audio delta 44 er det noe bra???
Ja. Stabile ASIO-drivere, og bra preamp.
Er en Behringer B1 mikrofon noe bra??
Ja.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.