Web Analytics
Gå til innhold
Deformed

Pickups - monteringshjelp søkes!

Anbefalte innlegg

Fikk min Duncan livewire Metal pickup i dag, og jeg må si den ser ond ut ;) Selvsagt må det jo være ting som stikker kjepper i hjulene.

Monterte en EMG i en warlock; null prob. Det er samme system med Duncanen, men selvsagt passer verken medfølgende potmetre eller jackinput inn i min gitar :roll:

Så lurte jeg på: volum og tonepottene som fulgte med, er 100K. De som står i fra før er 500K. Hva skjer om jeg bruker de 500K pottene som passer? burde jeg heller gå til elektrobutikk og skaffe noen 100K pots som passer i min gitar?

Jacktilkoblingen som fulgte med passer selvsagt heller ikke. Den har samme 3 loddepunktene som den som står i fra før, kan jeg benytte den gamle uten prob?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

EMG tilbyr ihvertfall forskjellig lengde på potmeterne sine ettersom hvilken type gitar du har,skulle være rart om ikke Duncan gjorde det samme. Hva inputjacken angår, så er poenget med den at den "skrur på" strømmen fra batteriet når du stikker jacken inn,om du kan bruke den som er der fra før vet jeg ikke, men muligens. Prøv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel, jeg handlet pickupen fra vintagegitar.no, og fikk boksen i postkassa. Var slik en standard duncan boks, bare litt større, som inneholdt det meste. Problemet er ikke at pottene er for lange, men at gjengene hvor man fester mutteren er for feite, slik at hvis jeg skal bruke de må jeg borre opp hull i gitaren som er kanskje 4mm større i diameter enn de nåværende. Mao. potten går ikke gjennom kroppen, hvis du skjønner.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fascinerende... først fant jeg ut at de to skruefestene på pickupen faktisk er for brede til å passe nedi gitarkroppen. Jeg filer dem litt slik at det funker.

Men det måtte jo ha seg slik at pickupen er nokså firkantet, istedet for de vanlige, avrundede formene som en pickup vanligvis har. Kombinert med Carvin sin geniale åttekantede form til å holde pickuper, så tar pickupen sin kant uti kanten på pickuphullet. Genialt ja... Ca. en halv millimeter om å gjøre. Er det da jeg filer gitarkroppen littegranne?

Er det bare meg eller er dette Murphy's lov i aksjon?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.