Web Analytics
Jump to content

Pickups - monteringshjelp søkes!


Deformed
 Share

Recommended Posts

Fikk min Duncan livewire Metal pickup i dag, og jeg må si den ser ond ut ;) Selvsagt må det jo være ting som stikker kjepper i hjulene.

Monterte en EMG i en warlock; null prob. Det er samme system med Duncanen, men selvsagt passer verken medfølgende potmetre eller jackinput inn i min gitar :roll:

Så lurte jeg på: volum og tonepottene som fulgte med, er 100K. De som står i fra før er 500K. Hva skjer om jeg bruker de 500K pottene som passer? burde jeg heller gå til elektrobutikk og skaffe noen 100K pots som passer i min gitar?

Jacktilkoblingen som fulgte med passer selvsagt heller ikke. Den har samme 3 loddepunktene som den som står i fra før, kan jeg benytte den gamle uten prob?

Link to comment
Share on other sites

EMG tilbyr ihvertfall forskjellig lengde på potmeterne sine ettersom hvilken type gitar du har,skulle være rart om ikke Duncan gjorde det samme. Hva inputjacken angår, så er poenget med den at den "skrur på" strømmen fra batteriet når du stikker jacken inn,om du kan bruke den som er der fra før vet jeg ikke, men muligens. Prøv.

Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg handlet pickupen fra vintagegitar.no, og fikk boksen i postkassa. Var slik en standard duncan boks, bare litt større, som inneholdt det meste. Problemet er ikke at pottene er for lange, men at gjengene hvor man fester mutteren er for feite, slik at hvis jeg skal bruke de må jeg borre opp hull i gitaren som er kanskje 4mm større i diameter enn de nåværende. Mao. potten går ikke gjennom kroppen, hvis du skjønner.

Link to comment
Share on other sites

Fascinerende... først fant jeg ut at de to skruefestene på pickupen faktisk er for brede til å passe nedi gitarkroppen. Jeg filer dem litt slik at det funker.

Men det måtte jo ha seg slik at pickupen er nokså firkantet, istedet for de vanlige, avrundede formene som en pickup vanligvis har. Kombinert med Carvin sin geniale åttekantede form til å holde pickuper, så tar pickupen sin kant uti kanten på pickuphullet. Genialt ja... Ca. en halv millimeter om å gjøre. Er det da jeg filer gitarkroppen littegranne?

Er det bare meg eller er dette Murphy's lov i aksjon?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.