Web Analytics
Jump to content

Fy og feite...


Truckstop Chuckie

Recommended Posts

Inn i dag ramlet det en Allparts SMNF-FAT. Strathals i hel lønn, 9.5" radius, medium jumbo bånd og med en heftig feit profil som overgår 'det meste'. Specsene sier 1" fra første til en-og-tyvende bånd, nitrolakkert. Har tatt en lett runde med 1500-kornet stålull for å fjerne noe av 'glossynessen' slik at den noenlunde matcher stratkroppen den skal på, som begynner å bli naturlig relic.

Her ved siden av Musikraft-halsen på partsotelecastern min. Denne har 'Nocaster'-profil, 0.9" fra første bånd og helt til enden... Ved siden av at Allpartsen er jevnt over tykkere har jeg også en anelse om profilen også er litt bredere enn Nocaster-halsen. Mer feit "D" (hvis de finnes) enn tykk "U".

31bd6777-1.jpg?t=1302639762

Jeg er en 'sucker' etter feite halser så det blir moro å prøve den (med strenger).

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Det kan virke som det rene vanvidd å lefle med halsprofiler som står så langt fra hverandre som Fenders U-profil og Ibanez sine Wizard-halser..., men de passer meg bra, hver på sin måte (som selvfølgelig er tett knyttet opp mot musikkstil).

Skyvelær har jeg ikke, men er absolutt noe jeg burde skaffe meg.

Link to comment
Share on other sites

Fett! :P

Jeg har merket at jeg liker feitere halser bedre og bedre, og har en tendens til å foretrekke det. Men i motsetning til mange andre, synes jeg ikke det er noe stort problem å alternere mellom feit og slank profil. Det jeg synes er mer utfordrende derimot, er radius og bredde på gripebrett, og til en hvis grad tykkelse/høyde på bånd.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror min fascinasjon og dragning mot feite gitarhalser, også på elgitarer, bunner i det at jeg har spilt klassisk gitar i en årrekke og hånda mi har da rett og slett blitt vant med tykke halser. En nylonstrengsgitar har jo som kjent ikke akkurat "wizard"-profil. Jeg syns heller ikke det er noe problem å bytte mellom slanke og feite halser, men som Audun sier, så oppstår det heller 'problemer' når det kommer til bredde på gripebrettet. For en del år siden hadde jeg en Dean V (en av de tsjekkiske korina-modellene) som hadde relativt bredt gripebrett. Den ble jeg aldri helt venn med, så jeg solgte den. Når det kommer til radius så trives jeg ekstremt godt med 7.25", men konverterer sakte men sikkert oppover 'skalaen'. Det er synd det er så få som tilbyr 'compound radius' som går fra 7.25" til f.eks 9", uten at det koster skjorta. Så langt er det vel bare USAcg som tilbyr dette uten ekstra kostnader?

Evergud: jeg tipper det ikke er så stor forskjell mellom denne og DG-335en din hvis jeg ikke husker helt feil. DG-335en er vel i R7-land? Uten noe å gjøre en A/B-sammenligning med, så skal jeg se om jeg ikke får gjort meg opp noen tanker når halsen er montert og gitaren strenget opp. Uansett blir det feil å sammenligne, en feit hals på en bolt-on-Fender blir aldri det samme som en feit set-neck hals på en Gibson, uansett om målene er aldri så like.

En sånn liten en på tampen; kvalitetsmessig virker Allpartsen å være gode saker. Båndene er fine og jevne, ingen antydninger til skarpe kanter ved endene av gripebrettet. Hvis jeg skal sette fingern på noe som trekker det hele litt ned, blir det det at nesten samtlige bånd er smågule etter nitrolakken (på avstand ser det ut som gitaren har messingbånd), noe som tyder på at de ansatte ved Fender Japan (for det er vel der de er produsert, eller?) ikke gidder ta seg den tiden det tar å fjerne lakken fra båndene etter at halsen er ferdiglakkert. Pirk fra min side, men men...

5404ff86.jpg?t=1302691324

Link to comment
Share on other sites

jeg regner med at allparts regner med at alle tar en fretdress på slike halser uansett. Jeg har kjøpt Nitrolakka halser fra flere produsenter og det er ikke uvanlig at de kommer slik. Ellers har jeg hatt erfaring med en slik selv men da min var feitere enn R7/R8 ble det for mye for meg ;-)

Allparts er ikke laget hos Fender Japan da Fender Japan ikke er en produsent. Fender får produsert gitarene sine hos Fujigen gakki som også produserer Allparts-halser, Ibanez og hvis jeg ikke husker feil, Orville, Greco og Gretsch.

Allparts får også produsert (eller produserer selv..) i California, fortrinnsvis kropper

Edited by germaniumkid
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.