Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

(Bias adjustment) Kan noen lære en snekker dette!


Anbefalte innlegg

Er du stø i bruken av et multimeter for å måle strøm og spenning, kan Ohms lov og ikke får nerver når du måler på spenninger i underkant av 500v hvor en feilplassering av måleprober enten dreper deg eller ampen din, så skal jeg gjerne fortelle deg gangen i dette.( phu, prøv å si den settningen 10 ganger uten å puste:-) Er du ikke trygg på noe av det over så gjør du klokt i å kontakten din lokale amp doktor..

Endret av Neros
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge man bare måler spenning bør det jo være passelig trygt, det er vel bare strømmålingene som kan fakke med ampen hvertfall.

nuvel, har du måleprober med litt lengde på den uisolerte tuppen er det enkelt å sette proben rett sted og samtidig treffe andre punkter med resten av proben. Litt skjelven på potene samtidig, så er det duket for mye moro..

Å justere bias i seg selv er en latterlig enkel sak, men å håndtere "live" elektronikk er en annen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok mange som mener at liv og helse er verdt mer enn en gitaramp.

Det er også sånn at multimeterproben er laget av metall og det sitter et menneske i enden av den, og dermed har man gode muligheter til å fucke opp en amp samme hvordan selve multimeteret er justert.

Gode og sikre arbeidsvaner er vanskelige å vise frem på nettforum, så den beste måten å lære dette her er å delta mens noen viser det. For de som vil eksperimentere og finne ut av ting på egenhånd fins det allerede mange tekster om emnet tilgjengelig via googlesøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bias opp eller ned gjør fint lite for gain i lydbildet.. Kan du forklare litt nærmere hva du mener, og hilken type amp du har og hvilke rør som er byttet ut med hva.

Om du har byttet pre-amp rør, er du sikker på at det er lik gain faktor på rørene som er byttet..? Her må vi ha litt mer kjøtt på beina...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.