Web Analytics
Jump to content

Gitarforsterker som bassforsterker?


gaeroe

Recommended Posts

Går det bra å koble en bass på en gitarforsterker? Hva er egentlig forskjellen på en bassforst og gitarforst..? Det er jo samme kabling...

Har Marshall 100watter med 4x12" kab, så det skulle vel tåle litt lavere frekvenser? Er blank på elektronikk, så tør ikke prøve... :)

Link to comment
Share on other sites

Ettersom en gitaramp er en gitaramp og en bassamp er en bassamp, vil nok ikke bassresponsen bli god no på noen måte i en gitaramp. Men de samme røra i bassamper så de tåler det nok. Men som sagt, med mindre du bytter ut et par kondiser vil bassresponsen bli forferelig. men lyd får du jo ;)

Link to comment
Share on other sites

En Bassamp er laget for å gjengi bassfrekvenser, en gitarforsterker skal gjengi mest mellomtonefrekvenser, men fortsatt kunne gjengi litt nedover i bassen og bittelitt oppover i diskanten.

Du vil ikke få noe ekstrem dypbass med en gitarforsterker, men en 4"12kasse flytter en del luft.

Link to comment
Share on other sites

Alle forsterkere modelleres slik at de skal ha en flatest mulig frekvensrespons. Dette gjelder både bass og gitarforsterkere. Mao så skal en 100W marshall gitaramp fint kunne benyttes til bass. Største forskjellen er som regel karakteristikken på EQ.

Har du en kjip forsterker så kan kondensatorene være underdimensjonerte fordi produsenten vil spare penger. Dette avsløres ved å koble på en bass.

Jeg benytter en 100 W Marshall Super Bass på gitar. "Best there is!"

Link to comment
Share on other sites

Alle forsterkere modelleres slik at de skal ha en flatest mulig frekvensrespons. Dette gjelder både bass og gitarforsterkere. Mao så skal en 100W marshall gitaramp fint kunne benyttes til bass. Største forskjellen er som regel karakteristikken på EQ.

Det er feil...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.