Web Analytics
Jump to content

2 vs 6 skruers tremolo


Fremmed
 Share

Recommended Posts

Kan noen forklare meg hva som er vitsen med 6-skruers tremolo? Jeg grubler og grubler over det, og kan ikke skjønne annet enn at det bare gir ekstra problemer uten noen fordeler...

--Gunnar

Edited by Fremmed
Link to comment
Share on other sites

Det er tydeligvis fordeler med 2 pin hvis du skal ha flytende bru. Du skal vist også kunne herje litt mere med den, uten at tuninga gir etter.

Ja ikke sant, det gir jo helt opplagt mening. Men er det noen sammenhenger hvor 6 skruer faktisk er bedre? Eller er det bare "vintage mojo", som så mye annet?

--Gunnar

Link to comment
Share on other sites

En 6-punkts trem har en seigere feel, og en annen "sound" pga dette, og en annen forskjell er at 2-punkts gjerne viler på en knivsegg, som igjen kan gi en litt annen tone.

Rent teknisk sett er 2-punkts og knivsegger et bedre system, men godt satt opp 6-punkts holder stemming 99% like bra. Når det gjelder stemming og stabilitet er det sadelen som er det mest kritiske, ikke stolene eller stemmeskruene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har både 6 og 2 punkts tremmer på stratene mine. Jeg er størst fan av 2 punkts, ettersom de er mer anvendelige og mer stabile.

Det er null problem å få en 6 punkts til å bli stabil i tuninga også. Alt avhenger av hvordan du fester strengene på stemmeskruene og hvilken nøtt du har. Ha så lite ekstra streng på stemeskruen som mulig, eller enda bedre, kjøp låseskruer og hiv på. Nøtta burde være teflonbelagt. GraphTech TUSQL

er en sikker vinner. Mange velger å gå for bein, ettersom det gir en litt mer snappy sound på åpne strenger. Uansett ville jeg gått for en gotoh wilkinson vs100 med ei graphtech nøtt og låseskruer :)

Håper det var til hjelp.

Link to comment
Share on other sites

Synes både feelen og lyden i 6 skruers er bedre enn 2punkts, men sistnevnte er lettere å få til å holde stemminga på IMO.

Spørs jo hva man spiller. Skal jeg spille blues går jeg lett for 6punkts, ettersom den overfører en hel del mer vibrasjoner til gitarkroppen, men skal jeg spille fusion og litt tyngre saker velger jeg 2punkts flytende.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.