Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Slap på fretless


egharstorbass

Anbefalte innlegg

Du får ikke de skarpe lydene man får på en med bånd når man slår eller popper strengene, men de går vel ganske greit (jeg likte ikke lyden spesielt godt, men). Skadene på fingerbrettet blir vel begrenset til området rundt halslommen, et område man svært sjelden spiller i uansett (skjønt, man bruker det vel mer på en fretless enn en med bånd), og jeg har problemer med å tro det blir særlig omfattende uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det funker jo bra det, men lurer litt på om det ikke ødelegger halsen på bassen når du gjentattet ganger drar opp streng slik at den blir slengt tilbake i halsen?

Tviler. Det er ikke et vogntåg som kjøres inn i halsen, bare en treng, som skal gnikkes rundt der uansett. (en del fretless basser har også ABS plast eller karbonfiber som gripebrett, og ikke tre, for å forhindre slitasje)

Er ikke bassist, men spiller dåg litt bass, du kan helt fint slappe på fretless.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går helt fint å slappe på fretless, men lyden er såpass annerledes fra en med bånd, at hvis du har hørt vanlig slap og skal gjenskape dette på fretlessen din er det mulig du blir litt skuffet. Samtidig er det mye oktavspill i slap (generelt) og det er litt tricky å få helt rent på fretless når du flytter figurene rundt på gripebrettet i et ok tempo. Det er også lett å høre at det er surt hvis du ikke er helt nøyaktig i så måte. Sangen "Come Back And Stay" med Paul Young fra 80'tallet har fretless slap i en poplåt, spilt av Pino Palladino. Det er jo ganske tøft der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok tusen takk for svar. Men i den Come back and stay, er det lagt til noen effekter på bassen eller er det sånn ca den lyden?

Han har nok bruk octaver for å få litt guff i frekvensene over og under der han spiller, slapping/popping på en fretless (spesielt med flate strenger) har en mye daffere lyd enn det der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker mer på effektpedaler og sånn.

Der har du en octave effekt. Hvis du hører godt etter i sangen det var snakk om, hører du at den har en litt spesiell klarhet i de øvre frekvensene som skiller seg litt fra de lavere, det er ganske typisk for octave pedaler. De har nok slengt inn litt av hvert ellers, som Mr.Ray sier, det er slett ikke uvanlig i studioproduksjoner.

Endret av Orph
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.