Web Analytics
Jump to content

Lære å spille gitar


Nybegynner
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg øver på gitaren flere timer hver dag og opplever at fingrene blir stive av treningen. Fingrene får ikke hvile mer enn en dag mellom hver økt.

Jeg presser hele tiden på med det som for meg er nye og vanskelige grep, og faktisk liker jeg å øve til fingrene nesten ikke klarer mer. Jeg ønsker å lære fort og er nok ganske utålmodig og tror at måten jeg øver på gjør at jeg har raskere fremgang. Har en veldig utrent venstrehånd p.g.a. en skade i armen som barn, så det er mulig at det kan ha med det å gjøre.

Siden jeg omtrent aldri føler at jeg spiller med "friske" fingre lurer jeg på om dette kanskje kan være feil fremgangsmåte.

Med det mener jeg om det kanskje er bedre å la fingrene "restituere" seg ved mere hvile og at fremgangen da kanskje kommer raskere. Det er sikker veldig individuelt hvordan en øver, men det skulle vært fint å høre om andres erfaring. Alle har vel vært nybegynnere en gang og kan huske at de "slet" litt (håper jeg).

hilsen hans

Link to comment
Share on other sites

Restitusjon er viktig for alle som ønsker å bli bedre, både for idrettsutøvere og musikere. Øv også allsidig, ikke bare terp på én eneste ting. Kan også starte litt forsiktig for hver øving, slik at muskulaturen i fingrene blir varm før du starter å presse deg. Kall det gjerne "å varme opp", selv om jeg personlig hater det begrepet. For det innebærer ulidelig kjedelig kromatiske øvelser og den slags drit. I værste fall spill "normale" skalaer. :)

Link to comment
Share on other sites

Enig i hva Corporal Clegg skriver. Tror også det er viktig å spille på en måte som hånden er komfortabel med, for eksempel kan det for noen hjelpe å løfte gitaren slik at venstrehånden kommer høyere opp. Det er slik blant annet klassiske gitarister spiller

Link to comment
Share on other sites

Joda jeg holder gitaren opp slik som klassiske gitarister gjør, og varierer stillingen litt ettrsom jeg sitter eller står. Har heller ikke vondt i armen eller i håndleddet, kun i fingrene. I fjor øvde jeg sammen med et par erfarne gitarister og de var helt ferdige i fingra/underarmen etter 2 timer.

Mener dere virkelig at jeg ikke bør øve hver dag. Det kommer til å bli helt jævlig å bare se gitaren henge på veggen en hel dag i trekk. Tror ikke jeg klarer det.

Link to comment
Share on other sites

Om du øver så mye at du blir så stiv og sliten at du faktisk ikke orker mer når du øver, da bør du nok ikke øve hver dag nei. Når du øver på gitar så trener du musklene i fingrene og håndledd/underarm, og som alle andre muskler trenger de å hvile etter trening. Jeg vil anbefale deg for en periode å enten øve si annenhver dag, eller prøve å øve litt mindre hver dag og gi deg før du blir "utslitt".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.