Web Analytics
Jump to content

Ukulele - Liten Hawaii-gitar


kroffer
 Share

Recommended Posts

Heihei!

Helt spontant kjøpte jeg meg en Ukulele i går. Jeg vet ikke helt hvorfor, men den var bare sabla stili! Noen her på forumet som kan spille på dette instrumentet?

Tror jeg må google litt for å finne ut hvordan man stemmer den etc..

Link to comment
Share on other sites

Tenkte det var på sin plass med bilde siden ikke alle vet hva det er :)

ukulele.jpg

I og med at den var så billig så er den av litt skrall kvalitet.. holder stemminga på den lyseste strenget uhorvelig dårlig. Menmen :P

Hva spillte du på den Hallvardo?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Jeg spiller ukulele nå som jeg ikke har råd til strenger til den elektriske, og må si at det er utrolig morsomt. Lyden er en helt annen enn på en akustisk gitar, og akkordene er i bunn og grunn de samme. Det har en tendens til å bli falskt innimellom, men det får man bare leve med ;)

Link to comment
Share on other sites

En ukulele er stemt G-C-E-A, dvs som om man skulle fjerne de to mørkeste strengene på en vanlig gitar og sette capo i 5. bånd, med det unntaket at G'en er stemt en oktav - en ters over C'en, altså det er den nest lyseste strengen.

Hvis du ser på bildet jeg har lagt ut i galleriet, så kan du se at den øverste og nederste strengen(G og A) er mye tynnere enn de to midterste (C og E)

På grunn av at den strengen som teoretisk sett skulle vært mørkest i virkeligheten er nest lysest er ukulelen lite egnet til solo/fingerspill, men den er meget lett å lære seg å spille akkorder på om man allerede kan spille gitar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.