Web Analytics
Jump to content

Hva er det med Ibanez?


DoktorB
 Share

Recommended Posts

 • Replies 34
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

1. De er pene

2. De er Nüdelige å spille på

3. Det er mye gitar for pengene

4. De er tøffe

5. De har floyd rose tremolo (mange, ihvertfall)

6. De har piezo (min, ihvertfall)

7. De er lette og fine (mange, ivertfall)

8. De er kule

9. De har DiMarzio pickups (min, ihvertfall)

10. Fet lyd!

Link to comment
Share on other sites

her kommer dette med kjappp hals igjen ja ;) hehe .

jeg syns de aller aller fleste ibanez gitarene har en feel av billighet når du spiller på dem .. og så er de litt "tomme"

Sier meg vel enig der... Bortsett fra min Ibanez. Den er helt anderledes enn de andre jeg har prøvd. Så man kan sikkert finne noe bra under merket Ibanez, men generelt sett...

Link to comment
Share on other sites

Synes halsene er for tynne jeg, akkurat som om man ikke har noe skikkelig å gripe fatt i. Kanskje bare en vanesak... Modellene med plekterbrett synes jeg ei er så pene, men noen RGer kunne kanskje i verste fall vært brukbare.

Synes at ibanez gitarer mangler baller. Man får ikke akkurat følelsen av at man står der med en brutal øks av pure evil. Dessuten vil jeg se på floyd rose som en ulempe, da jeg egentlig ikke synes jeg har bruk for en slik.

... men det er jo meg

Link to comment
Share on other sites

Jeg digger Ibanez selv, men det betyr ikke at jeg synes at Wolfgang å Fender er drittgitarer, jeg digger å spille på en god Fender, jeg digger å spille på en god Wolfgang, men det er noe spesielt med Ibanez har jeg funnet ut. Men det er mange Ibanez gitarer som ikke er fine i det hele tatt, feks. RG. Men det er min mening. Andre kan mene hva de vil. :wink:

Hans

Link to comment
Share on other sites

Om de er pene er en smakssak. Jeg syns ikke Ibanez har et praktisk og rett fram design. Ingen overraskelser der i gården. Den ser kort og godt ut som en elgitar. Strat design med litt mer tenner! Alle finishene er også mer eller mindre de samme variantene som alle andre produsentene har i sitt sortiment.. På noen er de bedre en andre og viza versa, men i klassen for eksepsjonelle finisher vil ikke jeg si Ibanez hører hjemme. Flamboyant i tilfeller, men etter min smak ikke noen mesterverk. De er hva mange vil kalle for "kjappe" og i de aller fleste tilfellene stemmer dette. En tynn hals tilsier som oftest at gitaren er mer lettspilt, men smak og behag har nok en liten rolle her og. Jeg liker en medium-tynn hals og finner MANGE gitarer som passer meg, selv om jeg lar meg begeistre av hva man gjør på en Ibanez. Men hvert til sitt bruk og selv om locking trem var hysterisk festlig til sitt, ble det en frustrasjonsfaktor når jeg ville stemme om, bytte strenger eller noe sånt. Når jeg skal spille van halen eller racer x-ting i dag tenker jeg ofte det er litt synd jeg ikke kan gjøre divebombs eller scoops eller noe på fenderen min. Men allikevel er det en gitar som er mye mer "meg" en det ibanez er. Dimarzio er høykvalitetshumbuckere, men jeg foretrekker Seymour Duncans PAFs og SH-1. Smakssak. Prestige-modellene gir deg mye for pengene, men de under er som alle andre i den prisklassen mer offer for smak og behag...

Om man har en Ibanez og er fornøyd med den så er det veldig fint, men av og til syns jeg det blir for mye mas med at de o-so-supre, når jeg kort og godt syns de er fine til sitt bruk, men ikke noe mer!

Jeg ville gjerne hatt en av prestige-modellene i S-serien, men først skulle jeg hatt en Les Paul siden de kort og godt er MINE drømmegitarer! Ved nærmere ettertanke ville jeg nok vurdert en USA fender showmaster med floyd rose også... Og en Jazzmaster! SG hadde vært fint! En ES-345 hører med!! osv osv... Ibanez er på lista ja, men tydeligvis et lite sykke unna toppen..

Link to comment
Share on other sites

Smak og behag og ikke minst vil man gjerne forsvare sin siste investering! :P

Men det er en grunn til at nettopp den gitaren ble siste investering også da!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.