Web Analytics
Jump to content

Jeg har "laga" Down In a Hole (Alice in Chains)...


Guest
 Share

Recommended Posts

Først må jeg si at jeg har hørt utrolig lite på Alie in Chains før denne hendelsen. Utrolig fordi det visste seg å være et band som kort og godt på samme måte som Faith No More, Melvins, Pearl Jam, Dinosaur Jr osv... (GRØNSJ!!) traff meg midt i magen! Jeg har klort til meg seks album i løpet av to dager og tror ikke jeg vil angre på det!

Men uansett... For ikke så veldig lenge siden satt jeg og klimpra på kassegitaren og kom opp med ei lita greie som med litt fingring hørtes ganske brukbart ut. "Hmh!" tenkte jeg til meg selv "Dette kan vel brukes til noe!?".. Etter litt surring fikk jeg tatt det opp og lagt et leadspor over..

Så en dag satt jeg og spilte dette nede på Imerslund og tenkte at jaggujaggu! Den var ganske fin denne lille greia mi egentlig! Så kommer det en fyr bort til meg og smiler og nikker "Alice in Chains... Hø... Kult!"

-Hvahva? Hva mener du Alice In Chains? Jeg kan ikke noe av de?

-Øh.. Er ikke det Down In a Hole du sitter og spiller på da?

-Nei!? Jeg har laga dette selv!!

-De høres i allefall ut som Down In a Hole da!

En fyr til slutter seg til vår lille diskusjon og etter å ha spilt gjennom den en gang til får jeg høre at bortsett fra anna bro og refreng så var det faktisk Down In a Hole!!

Smågretten tramper jeg av gårde og lasta ned denne låta da... "Down In a Hole"! Setter de på og hører Am, C, G og D... På dette tidspunktet blir jeg ganske forbanna! Jeg hadde tilogmed samme "sound" på leadsporet!

Nå sitter jeg og hører på Unplugged versjonen og er litt gretten over tanken på at jeg NESTEN lagde den låta... Men jaja... Jeg har begynt å rådigge Alice så mye at jeg litt etter litt bare føler at jeg har funnet et band som kommer til å vare lenge med meg :D

Link to comment
Share on other sites

du har nok hørt den låta i en eller annen sammenheng før og så når det traff så hørtes det bra ut av den grunn. Underbevisstheten og alt det dærre. Er iallefall det jeg vil tro er den mest sansynlige grunnen.. men hey(!) kanskje du bare var (u)heldig :P

Link to comment
Share on other sites

Am, C ,G ,D?

Haha.. Kan høres ut som enhver plain bålsang med de akkordene.

Men at jeg faktisk valgte å plukke nesten klin likt var veldig besynderlig. Når jeg først hørte låta så kan jeg ikke si at jeg kjente den igjen akkurat.. :P Men det kan vel være mange mulige årsaker til et sånt sammentreff!

Link to comment
Share on other sites

hehe, det førte i hvertfall med seg noe godt, nemlig at du oppdaget Alice in Chains. Det er/var etter min mening det klart beste bandet fra vestkysten av USA. Jerry Cantrell er en undervurdert gitarist og Layne Staley (R.I.P.) har etter min mening verdens beste vokal. (egentlig var han trommis).

Nutshell er en av mine topp 5 sanger totalt, av alle sangene som finnes.

Og Dirt må være en av verdens beste album, rett etter RHCP's Blood Sugar Sex Magic <-- Som er VERDENS beste album. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Å komme med påstander om at "den og den" ER verdens beste album blir bare tåpelig... Det har vi diskutert mange ganger på this godforsaken forum. Jeg kan dog innrømme at jeg har nesten grått ved å ha hørt på Nutshell...

No one to cry too

No place to come home

Whale and wasp er også veldig fin. Jeg synes ikke at Jerry Cantrell er en undervurdert gitarist, men en undervurdert låtskriver.

Link to comment
Share on other sites

Å komme med påstander om at "den og den" ER verdens beste album blir bare tåpelig... Det har vi diskutert mange ganger på this godforsaken forum.

Han sa jo "Etter min mening..." Ikke hiss dere opp over ingenting :P Om han mener det så all respekt! Er egentlig verre med folk som ikke tolerer slike subjektive meninger eller utspill.. Å derimot utveksle tanker om HVORFOR er VELDIG interresant og kan i mange tilfeller bringe nytt lys over gamle temaer man trodde man kjente og hadde gjort seg opp en mening om! :)

La folk ha sine bombastiske og irrasjonelle meninger! Alt er mer interressant når alle ikke skal være så praktiske og diplomatiske/kreve at andre skal være praktiske og diplomatiske!

Link to comment
Share on other sites

Om de gir seg så hen til musikken sin at de pakker sammen cerebellumen og tørner i gulvet så tar jeg det som enda et bevis på at de faktisk mener det de driver på med! :) Full respekt enda!

Forbeholder meg retten til å anklage band som lager dårlig musikk som slår knockout på seg selv for å være jenteband! ;)

hinthint

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.