Web Analytics
Jump to content

Ulyder


xtoffer
 Share

Recommended Posts

Jeg har litt problemer med gitaren.

Når jeg spiller, så klarer jeg ikke å holde toner så lenge. Lyden går over i en slags dure lyd, og det ække akkurat no pent å høre på.

Hva kan dette komme av?

Og, gitaren blir ustemt med en gang! Kan det komme av at strengene ikke sitter festa ordentlig? Har en Epiphone Les Paul Standard.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har vintage stemmeskruer (slike metallhus med gule "håndtak") har de ofte en tendens til å ikke holde stemmingen like bra som moderne greier. Allikevel, når du hiver på nye strenger, sørg for å få 2-3 runder med streng rundt peg'en på bass strengene og kanskje 4-5 på diskant strengene.

Hvis det durer forferdelig kan det hende det er fordi at forsterkeren (og gitaren) er dårlig jordet. Sjekk at forsterkeren er plugget i et vegguttak med jord. Mikrofonene på gitaren skal være loddet til noe jordgreier, somoftest volumpot e.l., du kan få en proff til å sjekke/fikse dette. Hvis det er mer som en feedback/kjiplyd som kommer, kan det være dårlig voksing av pickupene. Da funker det fint med et pickupskift.

Og et lite tips: skaff deg en peg-winder ;) går 10x fortere å skifte strenger

Link to comment
Share on other sites

Sjekk at forsterkeren er plugget i et vegguttak med jord.

Forsterkern går inn i en transformator, og den går inn i veggen..har ingen anelse om støpselet i veggen er jordet eller ikke. Åssen sjekker jeg det?

For en stund tilbake fikk jeg små støt fra strengene når strengene var løse.

Og når jeg har gitaren nærme en pc-skjerm eller tv, så durer det veldig fra forsterkern. Det har vel noe med gitaren å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Doh...

Ampen oscillerer, akkurat samme probleme med Soldano GTO'en jeg hadde en liten stund. Hvis det kom i nyere tid vil jeg tro at noe har enten brent seg eller drevet langt nok uttafor sin opprinnelige verdi. Så til en amptech..

BTW: Hva slags amp er det?

Link to comment
Share on other sites

Alt har noe med gitaren å gjøre tror jeg. Jeg tror det er pickupene som lager skurrelyden. Men den kan gjøres bedre ved å jorde kontakten. Ta ut kontakten fra støpselet. Sjekk om det er noen brune metallbiter i støpselet. I så fall er den sannsynligvis jordet. Hvis ikke den er det burde du gjøre det.

Jeg hadde samme problemet da jeg hadde Epiphone Goth Explorer, men etter jeg fikk ibanez RG550 har jeg ikke hatt problemet lenger.

Link to comment
Share on other sites

Ok, så hva bør jeg gjøre? :roll:

Har fått høre at det er forsterkern og gitaren.

Kan jo ta med gitaren ned for å få sjekka den først ettersom den er lettest å flytte på :P

Om det ikke er gitaren så er det ganske klart at det er noe med forsterkern?

Hva med pedalen da? Har en Vox TonelabSE. Det er et slikt rør i den. Kan det ha noe med det å gjøre?

Link to comment
Share on other sites

1. Prøv uten "pedalen". Fortsatt problem ?

2. Slå av all elektronikk inkl. lysrør i rommet, + plugg ut løse trafoer, fortsatt problem?

3. Hvis forsterkeren har plugg med jording, skal den jordes. Fortsatt problem ?

4. Prøv utstyret i et annet rom (jordet), fortsatt problem ?

5. Prøv gitaren på annen(s) forsterker, fortsatt problem ?

6. Prøv annen(s) gitar på din forsterker, hvis fortsatt problem, kast all dritten og kjøp deg fluebindeutstyr

Link to comment
Share on other sites

Hvis den forsvinner når du slår ann strengene, og kommer frem og nermest dreper tonen etterhvert. Oscillerer ampen din. Da er det bare en ting å gjøre, nemlig få den til en tech og få satt den opp skikkelig...

Link to comment
Share on other sites

Tror nesten det må være noe med pedalen og gitaren.

For når jeg prøver å holde en tone, forsvinnern ganske fort. Og da kommer det en durelyd. Men av en eller annen merkelig grunn så slutter den durelyden hvis jeg tar på noen metall-deler :? (Bridgen, selve pedalen, der strengene er festet på hodet osv...)

Jeg testa med bare forsterkern ista..og da var det borte.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.