Web Analytics
Jump to content

Få en 110-volts fortsterker til å kjøre på 230-volt


Recommended Posts

Hei,

Jeg har akkurat kjøpt meg en Crate Blue Voodoo på eBay fra Usa. Denne kjører naturligvis på 110 volt sånn som den er nå, men den kan gjøres om til å kunne kjøre på vårt strømnett ved litt modifikasjoner.

Jeg har kontaktet Crate og fått et skjema fra de som viser hva som må gjøres, men da jeg absolutt ikke er kvalifisert til en slik jobb så lurer jeg på om dere vet hvem som gjør slikt i Oslo? Gjør vanlige butikker som tilbyr service av forsterkere det, og i såfall anbefaler dere noen? Eller er det noen privarpersoner her på forumet som kan?

Vil gjerne få gjort det skikkelig, uten at jeg risikerer at leiligheten brenner ned eller at jeg dør av elektrisk sjokk :)

Link to comment
Share on other sites

Vil gjerne få gjort det skikkelig, uten at jeg risikerer at leiligheten brenner ned eller at jeg dør av elektrisk sjokk :)

Høres ut som en god idé.. Det er snakk om en vekselspenning på en maksverdi på opptil 360(?)V som skal inn i ampen. Likegreit å ikke kødde seg med det.

Vil tro at hvilken som helst elektriker med fagbrev kan gjøre jobben ganske kjapt :)

Link to comment
Share on other sites

Eller kjøpe omformer på Biltema !

Det er dette jeg gjerne vil slippe å gjøre, siden transformatorer er laget for å kjøres på både 110 og 230 volt.

Jeg har gjort dette på en Ampeg min bror kjøpte for noen år siden, det var bare å koble om et par ledninger fra trafoen. Kan du poste skjemaet?

Her er skjemaene:

http://www.2shared.com/document/VucGSF26/29701H21_-1.html

http://www.2shared.com/document/TMvaGG-h/29701H2_-1.html

Høres ut som en god idé.. Det er snakk om en vekselspenning på en maksverdi på opptil 360(?)V som skal inn i ampen. Likegreit å ikke kødde seg med det.

Vil tro at hvilken som helst elektriker med fagbrev kan gjøre jobben ganske kjapt :)

Akkurat, det er store krefter i sving her. Hadde det vært 9 volt hadde jeg forsøkt meg selv, men ikke når det er sterkstrøm det er snakk om.

Link to comment
Share on other sites

Det er snakk om en vekselspenning på en maksverdi på opptil 360(?)V som skal inn i ampen.

Det er vel omtrent 230V, pluss minus 10% ^_^

På det første skjemaet er "EXPORT WIRING" for 230V beskrevet, med fargekoder og det hele. Finn noen som kan bruke loddebolt og ikke er fargeblind, og husk å sette i riktig sikring etterpå.

Link to comment
Share on other sites

bare småpirk!

Litt annet småpirk - elektriker med fagbrev? De elektrikerne jeg kjenner er ekstremt dårlig skikket til å reparere elektronikk om jeg må være ærlig. Det er forskjell på folk med elektronikk og elektro (sterkstrøm) utdanning. Vel, det var i alle fall tidligere to helt ulike utdanninger bortsett fra det første av totalt 3 år hvor man lærte det mest grunnleggende.

Link to comment
Share on other sites

Jaa, det er jo helt sant som du sier.

Men jeg mener at enhver elektriker bør kunne lodde om et par kabler så lenge man har skjema.. :)

En kan faktisk ikke forvente dettte lenger..

Kjenner flere elektrikere som ikke kan lodde, hvertfall ikke skikkelig..laugh.gif

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.