Web Analytics
Jump to content

Stratocaster


Nightprowler_77
 Share

Recommended Posts

Lyden hans lå mye i forsterker, effekter og selvsagt fingrene hans. Men etter det jeg husker så hadde han et SSS oppsett på den han hadde. Og som det kommer til å bli sagt senere uansett, det lønner seg å kjøpe brukt, så søkte litt og fant disse som kanskje kan være aktuelle ?

USA 50 år jubilems Fender strat

Ellers er det bare å søke på finn og på forumet her :)

Link to comment
Share on other sites

Skal du spille Hendrix må du jo kjøpe deg en lefty og spille den opp ned, he he he.

Alle strater med 3 single coils vil funke greit nok og den er fin den der. EJ pickupper er jo bare en oppgradering. Samme med de nye stemmeskruene. Så er det bare å løpe å kjøpe deg et 100W Marshall stack eller 3. Det viktigste med Hendrix er å spille HØYT!

Link to comment
Share on other sites

Nå er ikke jeg noen Hendrix-kjenner, men ut fra bilder og slikt, så ser det ut som han spilte venstrehendt på høyrehendt-gitar. Aner ikke om han strenget om, men dersom han gjorde det vil jo vinklingen av bridge-pickupen bli annerledes i forhold til strengene...

Jeg for min del tror at du kan gå for en hvilken som helst SSS Stratocaster av god kvalitet, det er fingerarbeidet det kommer an på her, tror jeg, men hva vet vel jeg.

Edit, hentet fra wikipedia:

Hendrix used right-handed guitars, turned upside down and restrung for left-hand playing.[144] This had an important effect on his guitar sound: because of the slant of the Strat's bridge pickup, his lowest string had a bright sound while his highest string had a mellow sound, the opposite of the Stratocaster's intended design.[145] Heavy use of the tremolo bar necessitated frequent tuning; Hendrix often asked the audience for a "minute to tune up", as heard on many live bootlegs of his performances.
Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Har vurdert å begynne å spille lefty da jeg er født keivhendt, men har lært meg til å spille med høyre :) Har en Marshall JCM2000 DSL100 med 2 x 12. >Ikke sikkert det er helt den rette forsterker for hendrix men en får prøve. Har også godt til anskaffelse av Amplitube3, noe som er litt mere konevennlig:) Vurderer å teste den med EJ micer om den ikke er solgt.

Link to comment
Share on other sites

takk raskt svar. Spørs om 69 Custom Shop sprenger budsjettet mitt. Med original, mener du American Stratocaster Standard ? Hva er forskjellen på den og Highway 1?

En kjapp compare på Fenders sider viser at det er brukt ulik type lakk, Highway one har andre pickups (type Hot something), og det er også forskjeller i elektronikken ellers, sikkert som en følge av pickupvalget. Midterste pickup er dessuten oppgitt til å være reverse wound/reverse polarity på Highway one.

Aner ikke hva det har å si for lyden.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hadde kjøpt meg en en Bajacaster fra mexico og heller spart litt penger på å kjøpe noen nye feite pups til den...

Mekanikken på dem er helt OK, elektronikken er også grei men jeg ville styrt unna S-1 switch systemet som bare låter dritt..

Kjøp en tex mex strat og hiv inn fender sine CS 69' eller SUHR sine FL landau 50's eller 60's så er du ganske nærme..

Kanskje en skikkelig vintage fuzz med kun èn kontroller.

Link to comment
Share on other sites

Mex Classic Player '60s har allerede CS'69 pickupene installert og kan anbefales som et godt kjøp.

Husk at Hendrix spilte på det som var standard Strat'er den gangen, så ikke noe spesielt der annet enn at han snudde gitarene. (Og ja, ha strenget dem om.). Han brukte til og med post CBS-Fendere! Og som vi alle vet, er jo pre-CBS MYE bedre. :)

Link to comment
Share on other sites

Midterste pickup er dessuten oppgitt til å være reverse wound/reverse polarity på Highway one.

Aner ikke hva det har å si for lyden.

Ingen ting for Hendrix for han hadde aldri 5 veis bryter, så han brukte kun en pickup av gangen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.