Web Analytics
Jump to content

Bruke volumkontrollen på gitaren for å skape en "lowgain" effekt


Norstorm
 Share

Recommended Posts

Heisan dudes and dudettes..

Jeg tenkte jeg sku prøve noe nytt..

Bruke volumkontrollen på gitaren for å skape denne "lowgain" effekten på vreng.

Hehe.. Eller Satriani-effekten, som en kamerat av meg kaller. Vet ikke engang om denne teknikken har ett teknisk navn engang, men dere skjønner vel hva jeg sikter til, håper jeg.

Jeg sliter skikkelig med dette, og begriper det egentlig ikke.

Det hele handler jo om gain, og begrepet skal være såre enkelt, men når jeg skrur ned volumkontrollen på gitaren, skjer ikke det jeg forventer. Tonen skifter "farge" på en måte. Høres ut som en helt annen amp plutselig.

Nå skal det sies at jeg bruker amp simuleringer i axe fx, men begriper ikek at det skulle ha noe å si.

Sist jeg gjorde ett forsøk på detta, spilte jeg gjennom en Marshall JVM410H, og da ble jeg litt hekta på teknikken, og det låt dritfett. Men nå når jeg tenkte bruke det på ett album i studio, så fikk jeg deng i trynet av utfallet.

Vet noen om det finnes særegne triks i tweakinga, når det gjelder denne teknikken..?

Link to comment
Share on other sites

Både ampen og elektronikken i gitaren har innvirkning. Volumpot på mange gitarer er slik at også tonen endrer seg når man ruller av på volumkontrollen. Spesielt kan det gå utover diskanten. Modelleringsamper har også et helt annet reaksjonsmønster enn røramper. Røramper er mye mer dynamiske og reagerer helt annerledes på både anslag og volumkontroll. Jeg kjenner ikke AXE fx i så måte, men det kan jo være en forklaring på at du ikke oppnår det du ønsker.

Link to comment
Share on other sites

Nja, tror ikke det har så forferdelig mye med Axen å gjøre... Men jeg kjenner til problemet.

Tror nok det kan ha noe med elektronikken å gjøre, uten at jeg er sikker på hva.

Jeg har 3 gitarer jeg kan få sånn "low-gain" vreng ganske tøft med, men den siste, får jeg det ikke til med, det låter annerledes liksom.

Link to comment
Share on other sites

Stort sett sånn jeg gjør det med alle mine gitarer. Forholdsvis mye gain/volum på amp, skru volumet på gitaren langt ned for cleanlyd, litt høyere for rytmevreng, full tilt for refrengvreng og en boost eller fuzz eller noe sånt for solo. Funker som ei kule, det.

Link to comment
Share on other sites

Har ingen anelse på hvor realistiske modeleringene i Axe FX er, men dette "trikset" er vel relativt vanlig med røramper som faktisk endrer karakter når man regulerer gitarvolumet? Vet ikke om Cliff har greid å implentere denne dynamikken i boksen sin :P

Link to comment
Share on other sites

Når jeg spilte på rørforsterker hendte det jeg brukte dette trikset. Kunne skru volumet på gitaren nesten helt ned, og da fikk jeg en såvidt litt mørkere tone med betydelig mindre gain. Kunne ha ganske bra med gain og tone til rocketing, og når jeg dro ned volumpotet på gitaren fikk jeg en skikkelig dirty blues-tone. Fungerte skikkelig knall.

Når jeg solgte rørforsterkeren og gikk over til ampsim (Vox Tonelab) så var dette bare å drite i, med den samme gitaren. Låt ikke godt i det hele tatt.

Så. Selv om Axe-FX låter kuler og bananer så kan det faktisk hende at denne dynamikken fra rørforsterkerne kan være problemet da det faktisk ikke er en rørforsterker. Det kan også hende at den er såpass god at det er andre steder problemet ligger. Ville bare dele min erfaring rundt emnet :)

Link to comment
Share on other sites

Har sett haugevis av videoer der dette blir demonstrert på axefx. Det er jo en av tingene de skryter av at den kan ;)

Når det er sagt funker dette til og med fint på adrenalinnen min, som koster en brøkdel.

Jeg er en av dem som bruker både volum- og tonekontroll aktivt. Har aldri opplevd at det ikke har fungert etter planen.

Edit: trykkfeil

Edited by denyeverything
Link to comment
Share on other sites

Det er en del faktorer som spiller inn på dette. Axe-Fx'en er ikke problemet ihvertfall, har hørt nok av eksempler på at den cleaner opp fint med volumkontrollen.

Dine Ibanez'er med passive pickuper har "treble bleed cap" allerede, Petruccien sannsynligvis ikke.

Selv er jeg ingen fan av den "modden", låter som regel bare tynt og pistrete for meg.

Tonekontroll og verdi på kondensatoren spiller også inn, jeg har to gitarer, hvor den ene har tonekontroll helt utkoblet, fordi den ikke cleanet opp i det hele tatt, mens den andre har jeg latt være, siden den har null problemer.

Styrken på pickupene har litt og si også, en blodkraftig humbucker vil ikke cleane opp like fint som en svakere.

Jeg lagde et kjapt klipp i fjor for å vise hvordan jeg foretrekker det, gitar er Kramer Pacer Classic med tonekontroll utkoblet, ampen er den gode gamle Roland Micro Cube :) Som du hører beholder lyden samme karakter hele veien, bittelitt mer topp med volumet på fullt, det er sånn jeg foretrekker det. Og på rørampen er ikke noe diskanttap å snakke om.

Jeg bruker volumkontrollene mine veldig aktivt når jeg spiller, så jeg er avhengig av god respons.

http://soundcloud.com/amund-blix/voltest

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.