Web Analytics
Jump to content

Ashtray til Bass?


OverdueIsak
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg har tenkt til å sette en ashtray pickup cover over min Epiphone Ripper bass. Hva tror dere? bilde av den nedenfor ;)

Jeg har lyst til å vite hva dere synes om ashtray til bass, om dere liker det, om dere misliker det eller om dere har det allerede eller om dere skal skaffe det senere :)

post-9177-0-24249600-1297170980_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Synes du skulle la vær å røyke når du spiller.

Mer seriøst:

Jeg kan ikke tenke meg et større irritasjonsmoment i spillingen, men jeg spiller ganske rett over pickupen, Ikke synes jeg det ser noe bra ut heller.

+1. Det virker som et helt idiotisk konsept for meg.

Link to comment
Share on other sites

I "gamle dager" ble jo basser laget helt uten jordbeskyttelse på elektronikken. Disse dekslene skulle bidra til å holde jordstøyen nede. Dessuten hadde de fleste bassister på den tiden to teknikker de brukte på den tiden- enten filtplekter, eller de brukte tommelen. Det betød at de dyttet tommelen eller plekteret ned i mellom disse dekslene, og spilte i vei. På de tidligste bassene var det ikke uvanlig at det lå en skumgummidemping på innsiden av det nederste dekslet, slik at man skulle unngå en lang og syngende lyd fra strengen, det vi i dag gjerne kaller sustain..

Slik er det jo ikke lenger, og jeg synes på linje med de andre her at slikt er gammeldags og skrekkelig upraktisk med dagens spillestil(er) Jordmessig sett er det også unødvendig, det finnes andre og mye mer hensiktsmessige måter å fjerne jordstøy på. At det kan gi bassen et særpreg utseendemessig, la gå, men jeg er gladere i spillbarhet enn utseende.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svarene :)

Jeg har spilt på noen basser med ashtray før og jeg må si at jeg ikke er enig med at det er noe hemmende selv om jeg spiller ganske aggresivt (det er jo sikkert en smaksak om man synes det er ubehagelig med ashtray eller ikke, jeg skal jo sette på fingerrest på den så jeg kommer til å holde meg på et sted under spillingen :P)

Det er jo bare for forfenglige grunner at jeg setter på ashtray da:) hehe

Link to comment
Share on other sites

Smakssak, slik som med alt annet. Selv liker jeg det ikke på rickenbacker, men elsker det på fender. Ripper hadde vel aldri noen deksler, så jeg kan si lite om hvordan det kommer til å se ut. Om du liker å spille med det er det strengt tatt bare en måte å finne ut på. Du kan jo begynne med å redigere et bilde i photoshop e.l. og se om du liker looken først før du evt går til innkjøp og monterer.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Tja. Det har hatt flere bruksområder, det mest vanlige er at folk plukket det av og brukte det som aksebeger, derav tilnavnet. Det har litt å si på utseende, som støtte for hånden, og for å skjerme pickupene på gitarer før man skjønte at det var minst like lurt å brke skjermet kabel og hulromsskjerming.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.