Web Analytics
Jump to content

Stratocaster pickups


antos
 Share

Recommended Posts

Vurderer å skaffe meg en ny Stratocaster og ønsker en strat som gir en noe fyldigere vreng og ikke så mye diskant som min classic player 60s. Kan noen gi meg noen råd å tips til hvilke pickups som er rett for denne sounden? Har kikket litt på Highway 1, kan det være noe?

Link to comment
Share on other sites

Vurderer å skaffe meg en ny Stratocaster og ønsker en strat som gir en noe fyldigere vreng og ikke så mye diskant som min classic player 60s. Kan noen gi meg noen råd å tips til hvilke pickups som er rett for denne sounden? Har kikket litt på Highway 1, kan det være noe?

Det første du bør gjøre er å koble om tonekontrollene så den nedeste kun virker på bridgepickupen, og den andre på neck. Dette er et must for enhver strat synes jeg. Dette alene vil ta noe av den verste toppen av bridgepickupen, du kan også dra ned tonekontrollen til 7-8 for å ta av mer, for å balansere fint med neckpickupen.

Selv digger jeg single-coils og du beholde den karakteren, styr unna typiske humbuckere i single-coil størrelse, men f.eks pickuper som DiMarzios Aera-serien, låter akkurat som single-coil, men har ikke den typiske støyen du kan oppleve med singles.

Selv er jeg en stor fan av DiMarzio FS-1(Fat Strat 1) , det er en single-coil med mer output og noe svakere diskant en tradsijonelt, låter killer, Yngwie, John Norum og David Gilmour har også brukt denne :)

DiMarzio HS-2 er også en godbit.

Link to comment
Share on other sites

Kanskje jeg skal vurdere en slik baseplate!

Er det slik at dersom man kun spiller på bridgepickupen på Strat, kan man ikke justere tonen på tonekontrollerne? Skjer fint lite når jeg vrir på tonekontrollen i bridge posisjon på begge Stratene mine. Funker utmerket i alle andre posisjoner. Regner med det ska være slik da? :)

Link to comment
Share on other sites

Noen som vet hva prisen ligger på sånn ca for montering av en humbucker i en stratocaster? Har to strater, en standard og en classic player 60s. Vil ikke tukle for mye med cp 60en, men tenker på å få montert en humbucker i standard straten.

Link to comment
Share on other sites

Aner ikke hva det vil koste, men kan kanskje bli vanskelig å få plass til uten fresing dersom gitaren ikke allerede er laget slik at en humbucker av vanlig størrelse vil passe.

Men det har du kanskje allerede sjekket?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.