Web Analytics
Jump to content

DIY: Relic hardware på gitaren


Recommended Posts

Har laget en liten DIY guide på hvordan man eldrer gitarens hardware, er en hel del bilder av prosessen under.

Slik så det ut før:

DSC_0001-2.jpg

DSC_0003-3.jpg

Dette er syren jeg brukte, kostet 150kr på malingsbutikken her i byn.

DSC_0024.jpg

Man begynner med å skru av alt man vil behandle,

DSC_0008-2.jpg

og legger alle skruene som dette, så du husker hvor alt skal etterpå ;)

DSC_0013-1.jpg

Takk til Thor (Aphelion) for dette flotte forslaget. Thor var forøvrig med å assisterte meg med hele prosessen.

DSC_0010-2.jpg

Deretter finner man frem et stort kar, og et litt mindre kar som passer oppi. Kuttet det lille karet i høyden. Lokk det det store karet er også nødvendig.

DSC_0018.jpg

Immortal-style

DSC_0015.jpg

Hell så syren i karet (jeg hadde en våt avis under, og en stor vannflaske just in case. Åpnet også vinduet når jeg hadde syren eksponert)

DSC_0026.jpg

Legg delene i det lille karet, og putt det oppi det store, og sett på lokket.

DSC_0028.jpg

DSC_0029.jpg

En kjekk ting å gjøre er å teipe skruenes gjenger, for dem trenger man ikke relice, og dem blir heller ikke særlig forandret når dem er skrudd i gitaren, dette skal jo virke troverdig ;)

DSC_0033.jpg

Penslet også de delene jeg ville ha ekstra relic, men dette er egentlig ikke nødvendig.

DSC_0036.jpg

Ta på hansker, og sjekk delene hver halvtime

DSC_0039.jpg

Mens man venter kan man enten rock out with yout cock out, eller sende melding med damer:

DSC_0031.jpg

DSC_0032.jpg

Etter ca 1,5 til 2 timer så det slik ut (det kan ta lengre eller kortere tid, sjekk jevnlig):

DSC_0044.jpg

Skylte delene i rennende vann (ikke hell syren i vasken, men ute et sted).

Lot dem ligge på den fuktige avisen over natten for å irre litt mer naturlig, og slik så det ut dagen etter:

DSC_0046.jpg

Jeg syntes bridgen ble litt for rusten, så jeg vasket av litt ved å skru av sadlene og gnikke av litt rust under rennende vann.

Etter delene har blitt skylt og tørket, monter det på gitaren igjen:

DSC_0050.jpg

RESULTATET:

DSC_0052.jpg

DSC_0051.jpg

Her er litt rust vasket vekk, lot det være mest rust der hånden er mest, altså øverst på bridgen:

DSC_0053.jpg

DSC_0054.jpg

Neck-pickup hadde chrome deksel som jeg ikke fikk av, pga jeg fant ikke loddejernet, men jeg penslet litt syre på det med jevne mellomrom og lot det irre. Hånden er uansett ikke så mye inntil neck-pickupen, så den blir nok ikke så rusten og slitt uansett:

DSC_0055.jpg

DSC_0056.jpg

DSC_0057.jpg

DSC_0058.jpg

Her er noen bilder av Les Paulen:

DSC_0217.jpg

DSC_0222.jpg

Det var alt! Hvis det er noen spørsmål er det bare å poste! :)

Edited by oystein1988
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Er ikke sikker på hvilket metall det er i telecasteren eller LPen men strap-"knappene" på LPen reagerte ved direkte kontakt med syren. Derfor skal man ikke ha syre rett på delene,men bare ha dem i samme rom som avgassene til syren. Alt metall som kan ruste, vil ruste ved å være i avgassene til syren.

Edited by oystein1988
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil tippe at det er snakk om enten nikkel eller krom (som begge reagerer med saltsyre). Og du mener vel korrodere når du sier ruste, da bare jernforbindelser kan ruste? Uansett er det feil at alle metaller som kan 'korrodere' vil 'korrodere' i disse avgassene. H+-ionene fungerer som et oksidasjonsmiddel, men er ikke sterk nok til å oksidere kobber (irr) f. eks. Da må man bruke salpetersyre. Men du har rett i at for de fleste metaller vil saltsyre (H+-ioner) fungere til dette :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil tippe at det er snakk om enten nikkel eller krom (som begge reagerer med saltsyre). Og du mener vel korrodere når du sier ruste, da bare jernforbindelser kan ruste? Uansett er det feil at alle metaller som kan 'korrodere' vil 'korrodere' i disse avgassene. H+-ionene fungerer som et oksidasjonsmiddel, men er ikke sterk nok til å oksidere kobber (irr) f. eks. Da må man bruke salpetersyre. Men du har rett i at for de fleste metaller vil saltsyre (H+-ioner) fungere til dette :)

hey, jeg bare skrev det som sto på flaska jeg, uansett er dette urelevant for denne posten. Tror det blir mest forvirrende for folk å lese om kjemien bak dette, og hvilke ord som er korrekt osv. Dette er en guide som alle skal forstå.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.