Web Analytics
Jump to content

Gjøre hardware "relic"


oystein1988
 Share

Recommended Posts

Kjøpte for en tid tilbake en "high end" Edwards som var relic'ed (da det var den eneste å velge av serien) med SD antiquity pickuper som også er "reliced" fra fabrikken.

Syntes det så ganske rart ut med en skinnende blank bro og sadler, samt tunere, så googlet litt og gikk på min nærmeste malingsbutikk og kjøpte noe saltsyre.

Slik ble resultatet ;)

Her er sånn gitaren var før:

DSC_0010.jpg

Her er hvordan brua og sadlene ble etter behandling:

DSC_0217.jpg

DSC_0214.jpg

DSC_0212.jpg

Og her er hvordan tunerene ble:

DSC_0221.jpg

DSC_0222.jpg

Kommer ikke så lett frem på bildene, da jeg var litt utsø med makro-modus etter noen glass vin, men resultatet er skikkelig bra, ser akkurat ut som Antiquity looken så gitaren ser litt mer hel ut nå, da alt er i samme type finsih ;)

Link to comment
Share on other sites

Det så jo fett ut! Hva gjorde du? Dyppa du det bare i syra?

Haddde en større tupperware liknende kar med litt syre i, og et mindre beger hvor jeg la delene oppi, som bare plasseres oppi det store karet med syre. Deretter setter man på lokk på det store karet, så delene ikke er i kontakt med syren, men bare i avgassene til syren.

Jeg brukte q-tips og fuktet delene et par ganger med syre mens dem lå oppi der. Dem lå der ca 1-1.5 timer, men sjekket hele tiden (ca hvert kvarter) om hvordan det sto til nedi der.

De som holder strapen, de knottene, når jeg tok syre direkte på den skjedde det en reaksjon så det begynte å frese og ryke som faen, og jeg iført slipperser og tskjorte hev meg ut i snøen for å slukke dette faenskapet i håp om at alt ikke skulle blowe opp i trynet mitt. Gikk uansett bra, helte på en hel del vann, og startet på nytt igjen (uten de strap-festeknottene i karet ;) )

Hele den kjemiske reaksjonen bidro til at delene ble bedre uansett, så gjenskapte effekten under litt mer kontrollerte forhold da jeg tok resten av delene (hadde ikke nok plass til alle første gang).

Skylte delene med masse masse rennende vann i springen (ikke hell syren i vaksen, da etser rørene!) og lot det ligge å tørke på et papir en times tid for å la det godgjøre seg ordentlig å la effekten feste seg skikkelig.

Deretter var det bare å skru på igjen. Jeg fuktet også alle skruene på gitaren (pickup-skruene og bak-deksel skruene osv mens dem var montert) med en q-tips med syre, men det var ikke så veldig stor effekt da det dunstet bort nesten med en gang, men dem ble litt mattere.

EDIT: Takk for alle positive tilbakemeldingene, var ganske usikker og litt skeptisk da jeg hev alle de dyre Gotoh delene opp i syre :lol: Men det fungerte hvertfall :D

Edited by oystein1988
Link to comment
Share on other sites

Hvis man skal gjøre dette og være sikker på at prosessen stopper opp, kan man bruke vanlig bakepulver, ev. utblandet i litt vann for å få slutt på reaksjonen. Skyll godt da også.

Ja, men jeg ville at det skulle fortsette å irre litt etter at dem var tatt opp av karet så det skulle se naturlig ut. Men får se om jeg skal ta delene på telen også, den kler litt røff-look med en flott pinup-pike sittende på bridgen ;)

Link to comment
Share on other sites

Ja, men jeg ville at det skulle fortsette å irre litt etter at dem var tatt opp av karet så det skulle se naturlig ut. Men får se om jeg skal ta delene på telen også, den kler litt røff-look med en flott pinup-pike sittende på bridgen ;)

Hadde vært kult om du laget en liten guide med bilder og poster i DIY-avdelingen hvis du skal gjøre det på flere gitarer. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal kjøpe nytt vibsystem til Straten etterhvert, assisterer du meg med dette da? :D

Jepp! Vi setter på no hard-rock, jekker et par pils, og drar frem den gode gamle syra! :D

(Skal lage en DIY guide med bilder og legge ut, mulig jeg mekker det sammen ikveld når Aphelion kommer. Hey, da kan vi faktisk jekke et par pils, og dra frem syra ikveld :D )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.