Web Analytics
Jump to content

Budsjett til å kjøpe et stack! hjelp? :D


RydEN
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg tenkte å kjøpe et 6505 peavey kabinett, men det ble selvfølgelig solgt dagen før jeg ringte :/

Så nå har jeg da et budsjett på rundt 7-10 000 kr på et stack.

Det skal funke bra til metal, kan godt få noen eksempler av det på youtube :o

Så si ifra om noen selger noe av det :D

Er spesilt interessert i Peavey 6505 f.eks, men dette blir vel uansett litt for lite i budsjettet om jeg skal ha et bra kabinett også.

Noen erfaringer? Meninger?

Takker for svar:)

Btw, spiller for det meste Slipknot, Lamb Of God, JFAC osvosv :) Ikke at jeg ser spesifikt etter lamb of god lyden, men må ha en god teknisk lyd samtidig som den er heavy :)

Edited by RydEN
Link to comment
Share on other sites

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26610150

Hvis den ikke er solgt allerede, også finner du deg et helt ok kabinett :P

Edit:

Et par linker til:

Billet cab, ANER ikke åssen det høres ut dog:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26465926

5150II:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26575105

Billig stack, ANER IKKE åssen det høres ut da :P:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26530751

Edited by Mortenolb
Link to comment
Share on other sites

Husk at du slett ikke trenger en stor 4x12-kasse, holder i lange bananer med 2x12, som jo er betraktelig billigere på bruktmarkedet. Så et VHT Fat Bottom 2x12 til 2000 kroner på Finn i går, det er et jævla kupp!

Link to comment
Share on other sites

Ingen personlig erfaring, men har en bekjent som spiller i et ganske hardtslående rockeband. Han spiller på Bugera 6260 og den andre gitaristen i bandet spiller på 6505. Forskjellen i lyd er omtrent ikke-eksisterende.

Bugera 6260 + 2x12" V30 kab + attenuator. Resten av pengene sparer du, for du får snart lyst på ett eller annet :)

Link to comment
Share on other sites

6505 + 2x12 kabinett med V30, så er du i mål.

Går fint an å få en bra pakke til under 10k ;)

Kjøpte mitt Framus 2x12 V30 til noe ala 2000kr, og det er en av de bedre kabinettene jeg har prøvd til prisen :)

Kjøpte du kabinettet brukt?

Ellers, kunne du gitt meg en link til hvor man får bestilt det? :)

Link to comment
Share on other sites

Japp.. KJøpte det brukt her på forumet.

Men de er ikke så veldig dyre på http://thomann.de heller da. Sjekk ut, eller følg med på bruktmarkedet.

Egentlig, så vil det meste med V30 fungere mer en ngodt nok. Men du vil som oftest få mer for penga ved å kjøpe et greit 2x12 kabinett fremfor 4x12.

Har eid beggedeler, og kans i at jeg ikke merket noe særlig forskjell i volum.. Egentlig 0 forskjell i volum. da begge spiller høyt nok til å sprenge hodet, bokstavelig talt.. :)

Link to comment
Share on other sites

De har jo slike 2x12 Framus og Harley Benton på Thomann, som er ganske billige og greie? Kommer med V30 elementer, som sparker godt fra seg :)

Frakter de btw til norge?

Når jeg går på nettsida, står det choose your country. Og norge er jo ikke der. :(

http://www.thomann.de/se/harley_benton_g212_vintage.htm

Slikt et f.eks.?

Edited by RydEN
Link to comment
Share on other sites

Ja, de sender til Norge. 30€ i frakt. Ta svensk pris, konverter til norske kroner og legg på 500kr i frakt og tollbehandlingsgebyr så er du ikke så lang unna det du må betale.

edit: Vil du være nøyaktig tar du tysk pris, trekker fra tysk moms, legger på 30€ i frakt, legger til norsk moms på dette og et par hundre i tollbehandlingsgebyr.

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Ja, de sender til Norge. 30€ i frakt. Ta svensk pris, konverter til norske kroner og legg på 500kr i frakt og tollbehandlingsgebyr så er du ikke så lang unna det du må betale.

edit: Vil du være nøyaktig tar du tysk pris, trekker fra tysk moms, legger på 30€ i frakt, legger til norsk moms på dette og et par hundre i tollbehandlingsgebyr.

Toll er vel 25%?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.