Web Analytics
Jump to content

Noen som har erfaring med denne gitaren?


jonasjoh
 Share

Recommended Posts

Heihei! har akkorat arvet en gitar hos min onkel og lurte på om noen har litt info om den?

Den er rimelig sliten så lurer på om det lønner seg for meg å få den reparert, men nok om det, gitaren heter Duke, og ligner på en gibson ephiphone? tror den er over 15 år gammel minst.

Og hvis noen har erfaring med disse ville dere si at den er bedre enn en squire strat? til rythme eller lead spilling?

Håper på godt svar som kan hjelpe en nybegynner!

MVH

Link to comment
Share on other sites

Min første el-gitar var en Duke. Les Paul Custom kopi. Laget i Korea, som jeg antar var den tidens lavkostland for gitarprodukjon.

Den ble kjøpt på Hagstrøm Musikk i Bergen i 1978. Altså for snart 33 år siden...(uff hvor fort tiden går). Dessverre kunne jeg ikke spille gitar da heller :), så kan ikke si så mye om spillbarhet etc.

Men treverket var nok av simpleste kvalitet. Fikk noen hakk i kroppen( i tillegg til halsbrudd), og man kunne nærmest "pille" av treet/fineren.

Gitaren kostet ca kr 850,- den gangen, og var en av de billigste el-gitarene i butikken. For sammenligningens skyld kan jeg nevne at en Fender Stratocaster kostet ca 5500,- ny. Japansk-produserte Fender og Gibson kopier som Ibanez og Sigma (Martin) kostet ca 1300-2000. Cimar, som var Ibanez sitt korea-merke fikk man vel for akkurat under 1000-lappen.

Uten å være altfor skråsikker vil jeg derfor tippe at kvaliteten på gitaren ikke er så veldig bra.

Edited by Jimi Henriksen
Link to comment
Share on other sites

Litt off-topic, men allikevel ikke... Min første elgitar var en Cimar "Les Paul" med skrudd hals. Om jeg ikke husker riv ruskende galt så var den vel så god som Ibanez Les Paul-kopien (også skrudd hals) jeg hadde ti år etter (samme headstock, post-lawsuit). Mener å huske at Cimar-gitaren ikke var ren kopi av en Gibson, men hadde samme kroppsfasong som Ibanez sin PF-serie (den elektriske altså, ikke de akustiske). Ibanez derimot hadde kroppsfasong lik en Les Paul.

At Ibanezen jeg en gang hadde var god, det trekker jeg tilbake og modifiserer noe. Den var langt ifra outstanding, men den hadde en egen sjarm over seg. Hul kropp, skrudd hals og vips så er man milevis unna skikkelig Les Paul, ihvertfall når treverket i tillegg ikke akkurat er top notch. Allikevel hadde den noe morsomt ved seg. Den hadde på en måte mer til felles med en thinline telecaster enn en Les Paul.

Du må gjerne legge ut noen bilder av denne Duke-gitaren. Selv om det kanskje ikke er verdens beste gitar, hverken spillemessig eller prismessig, så er det moro med 'gammalt ræl'. :)

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.