Web Analytics
Jump to content

Kjøp av ny Akustisk gitar


OleGu
 Share

Recommended Posts

Hei.. Eg er en 20 år gammel gutt som skal ha meg ny kasse gitar..

Planlegger å kjøpe en GOD gitar med fokus på lyd og holdbarhet, god sådan..

Ser for meg å bruke opp mot 15-17 tusen..

Leter etter en gitar til "hjemmebruk", altså mikrofon er unødvendig og tilnærmet uønsket.

Har kikket litt på denne: http://www.martinguitar.com/guitars/choosing/guitars.php?p=m&m=D-28

Har ikke enda fått prøvd denne gitaren..

Noen som har andre alternativer, eventuelt råd og tips til hva eg skal se\hørre etter ved kjøp av en slik gitar?..

Har en variert spillestil, men spiller mest blues og country..

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Har du muligheten til å reise til en forhandler og prøve forskjellige gitarer? Gitarkjøp i denne prisklassen krever prøvespilling mener nå jeg. Backstage Musikk v/Morten, i Sandvika/Bærum, har meget god kunnskap om Martin gitarer og de har forskjellige modeller for prøvespilling. Forstår jeg det rett så har du sikkert noen andre i nærheten på vestlandet(?? dialekta på skrivinga..)

Når det gjelder D-28 så synes jeg det uten tvil er mitt førstevalg av kassegitar innen 25000 kroners klassen. Når det gleder lyd spiller trevirke inn mye, og det samme gjør oppbygging av kroppen. D-28 låter mye mer åpent enn D-35 som har 3-delt bakside. Det er ikke noe annet å si enn at du MÅ prøve forskjellige Martin gitarer, og gjerne også andre merker for å finne ut om D-28 er tingen for deg. Kanskje du også er mer fornøyd med lyd i en D-16GT og du også kanskje sparer en del tusenlapper.

Link to comment
Share on other sites

Hører til på vestlandet ja.. Takk for tipset på den D-16GT, får sjekke denne ut.. Rekner med at det blir en del prøvespilling fremover, men liker lyden i Martin-gitarene godt.. Noen flere tips om forhandlere så fører Martin gitarer?.. Ser flere forhandlerer som kun har Martin gitarer kun som bestillingsvare..

Link to comment
Share on other sites

Hører til på vestlandet ja.. Takk for tipset på den D-16GT, får sjekke denne ut.. Rekner med at det blir en del prøvespilling fremover, men liker lyden i Martin-gitarene godt.. Noen flere tips om forhandlere så fører Martin gitarer?.. Ser flere forhandlerer som kun har Martin gitarer kun som bestillingsvare..

Hvis du skriver hvor på vestlandet du holder til så er det lettere å foreslå forhandlere. Det er mange som er fra vestlandet her på forumet som helt sikkert vet om flere forhandlere enn meg men jeg kan jo foreslå kjeden 4sound(se 4sound.no).

Prøv ut D-16GT, 000-16GT, D-18, D-28 og D35 fra Martin så kan du sammenligne litt hvordan kroppsfasong og trevirke på gitarene gjør innvirkninger på lyden. Prøv gjerne gitarer med forskjellig halser også for å finne det som passer deg best, selv om du helt sikkert blir vandt til halsen på gitaren uansett.

Link to comment
Share on other sites

ser vi er oppe på de litt dyrere martingitarene her, Men jeg kan si det slik, at jeg hadde et budsjett på ca 15000 kr når jeg handlet gitar sist, Og reiste rundt og prøvde alt som var, Var i haugesund på 4sound, der de har en rekke Martin og Taylor. På Kvadrat vet jeg også de har en del gitarer, både martin, gibson og taylor. Forøvrig vil jeg bare si at 1-serien til Martin er verdt å prøve ut, ikke sikkert den faller i smak hos deg, men etter å ha prøvd litt forskjellig i noen ukerstid, endte jeg opp på Martin D-1E, finnes også uten pickup (D-1). Selges forøvrig på gitarhuset.no til rett under 8000 kr. Og kvaliteten, er drøy til prisen. Du som ønsker holdbarhet, kan jeg jo også nevne at Halsen er såkalrt "stratabond neck" Det vil si at den er laminert med flere lag, og er meget sterkt, og tåler klima/temp. Endringer, bedre. Kan også påføre at 1-serien er ikke produsert i mexico, som mange tror (har jeg hørt) det er kun gitarene som har X i navnet som er produsert i mexico, og 1-serien leverer den kjente Martin kvaliteten og tonen.

Link to comment
Share on other sites

Dersom du vurderer en D-28, så kan det være greit å vite at Martin nettopp har sluppet en modell som heter D-28P. Samme gitaren, og samme pris, men med den samme halsen som de leverer i sin Performing Artist-serie. Halsen har en litt slankere profil, men med litt større strengeavstand i begge ender. Det hevdes at denne etterhvert vil bli enda mer populær enn D-28, spesielt for de som liker fingerspill, eller har litt tykkelse på fingrene ;)

Edited by Hentesveis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.