Web Analytics
Jump to content

Rettigheter, beskytte sitt materiale


Norstorm
 Share

Recommended Posts

Ok, her kommer ett jævli dumt spørsmål...

Har seg slik at jeg skal inngå og skrive musikk for ett prosjekt med ett par karer i USA..

Jeg bor jo her, så det hele vil vel foregå i file-swap metoden..

Heh.. så kommer spørsmålet..

Går det ann å sikre seg på noe vis at ikke gøtta stikker av med det jeg skriver??

Planen var at om det ikke gikk, så vil jeg bruke materiale jeg skriver selv en annen plass.

Sist jeg og bandet jeg spilte i ville sikre låtene med kopirettigheter, så måtte det skje etter den hadde blitt offentliggjort via ett media, eller hva F.. det var. Var trommisen som styra medd et der.

Men er det noen som vet om jeg i det hele tatt har mulighet til å gjøre dette nå??

Link to comment
Share on other sites

Du burde sjekke ut www.tono.no og www.gramo.no. Der kan du registrere verkene. Er det kun du som står ansvarlig for det, så trenger bare du å registrere deg, men er det flere som har vært med å skrevet eller komponert noe, så må de også registrere seg.

Link to comment
Share on other sites

sende rekommandert til seg selv er også lurt. brenn låtene på en cd elns, send rekommandert til deg selv. signer ut pakken, men ikke under noen omstendighet åpne den. slik kan du, om du skulle oppdage at noen bruker låtene dine uten ditt samtykke, slå i bordet med bevis på når du skrev låtene.

Link to comment
Share on other sites

Det beviser vel ikke noe.. Hvordan forsegler jeg pakken da, slik at det ikke skal være noen tvil om at jeg ikke har gjort dette i ettertid..

Snakka med en som jobba for gramo, og det viser seg slik at det ikke går ann å direkte kopi beskytte musikk i Norge.

Da må man til Tyskland eller USA å gi ut musikken. Norge oppererte ikke med slikt. Når musikk blir gitt ut i Norge så skulle det liksom være en begrensning for økonomiske rettigheter til andre, men at hvem som helst kunne kopiere musikken, spille den inn å gi den ut igjen etterpå.. Selv om den originale artisten stakk av med mesteparten av kronasjer for salget dems, så kunne ingen nekte dem å gjøre det.

Snodig ass... :|

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.