Web Analytics
Jump to content

Alder, type Hofner gitar?


Concker
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Fadern har bestandig hatt denne halv elektriske Hofner gitaren han fikk av sin far mens han var ung, Som han igjen kjøpte brukt. Ser meget bra ut, og låter temmelig greit. Men jeg har fått lyst til og finne ut alder og eventuelt akkurat hvilken type Hofner dette er, Hofner er et tysk merke jeg ikke har hørt så mye om, så jeg vet så og si 0 om den.

Jeg fant heller ikke noen serial på gitaren, men inni et av lydhullene er det klistret på en lapp med Hofner logo etc, Men eneste av informasjon som står der er MODEL: 472EG Og da er 472EG skrevet med blå kulepenn.

Selv tipper jeg gitaren er fra 60tallet, Mener Elvis også brukte en nesten helt lik Hofner gitar i noen opptredener også? Vet han brukte som regel Gibson men.. jaja ;)

Så om noen har peiling på dette merket hadde det vært knall, tipper datoen er printa bak på halsen eller noe sånt, men har ikke lyst til og ta av den :) Men kommer kanskje en lite stykke med bare modell nummeret også.

Slenger med noen bilder også:

post-9164-0-04714600-1296311741_thumb.jp

post-9164-0-85080600-1296311805_thumb.jp

post-9164-0-76675500-1296311839_thumb.jp

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Datoen burde være skrevet på baksiden av lokket, nær f-hullet. Evnt så er pottene datomerket på baksiden.

Dato på kropp

Dato på pott

Sjekk på innsiden av kroppen med en lykt og en speile først...tror kanskje det er sikreste og enkleste :)

Har prøvd dette uten hell. Siden det er skrevet med vanlig blyant er det veldig vanskelig og finne det inni der, eller og se noe som helst med speilet jeg har :P

Det er vertfall ingenting på pot'ene

Link to comment
Share on other sites

Sikker på at det ikke står 477? Det går jo ann å ta kontakt direkte med Höfner for hjelp også.

Er sikker ja, men de kan jo også ha skrevet feil på lappen også. Har sendt mail til hofner også :)

Den er vertfall ikke helt lik som den du linker der som er 93mod, pickupen er litt anderledes, samt så virker det som 477 er noe mindre, denne gitaren fadern har her er det ganske stor kasse på

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.