Web Analytics
Jump to content

gitarundervisning


Gitarkongen_85
 Share

Recommended Posts

går dere på noe gitarundervisning? jeg har gått et par år nå, og syns det er veldig greit. Men det jeg lurer på, er om jeg kanskje skal prøve å lære andre å spille litt, kanskje tjene litt penger.. Har noen av dere noen erfaring med å undervise andre? hvis ja, syns dere det er gøy/ok/ greit?

Syns det virker ganske kult jeg. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg driver og holder på å få meg gitarlærer.

Når det gjelder å undervise andre så har jeg vist en del andre ting og sånt. Men en ting er å vise ting og forklare litt, en annen ting er å legge opp en slags undervisningsplan. Litt av grunnen til at man går til gitarlærer er vel for å få en mer disiplinert øving.

Så tror jeg det er veldig varierende hvor utfordrende det ettersom hvor flinke elevene eventuellt måtte være. Det pedagogiske aspektet må ikke neglisjeres heller, vanskelig å lære fra seg på en god og lettfattelig måte. Det å se an om eleven er villig til å f.eks lære teori er nok en kunst som skiller de gode og de dårlige lærerene.

Men forsøk vil nå jeg si :) Hvis det gjelder å undervise begynnere i helt enkle og greie ting ville jeg forsøkt ihvertfall. ville gjort det klart at jeg ikke var så erfaren lærer og presisert at det er viktig med en dialog mellom lærer og elev.

Lykke til uansett :)

Link to comment
Share on other sites

Hadde en elev inne en liten stund. Han hadde aldri tatt i en gitar. Jeg synes å se hvor mye mbedre han ble over tid var veldig gøy. Ellers var det ustyrtelig kjedelig. Han ga seg etterhvert, aner ikke hvorfor, for han sa at han synes det var kjempekult først.

Men jeg skal kanskje ta inn en til, som har spilt en stund, slik at det blir aktuellt å jamme litt og ha det litt gøy. Så det tror jeg kommer til å bli fett. Så mitt tips som en ungdom uten allverdens tolmodighet, skaff deg noen som kan spille, som du kan lære til...

Link to comment
Share on other sites

Som gitarlærer så kan en vel ikke være "choosy" i begynnelsen, det gjelder vel å bygge seg opp rykte og erfaring for å være pålitelig og nettop erfaren. Med tid vil en kunne velge litt tror jeg...

Kanskje kan unge nye folk få deg til å se på instrumentet i et nytt lys?

Link to comment
Share on other sites

Dropp gitarlæreren! Se hva de gode gjør, trekk konklusjoner og finn ut de geniale løsningene på gitaren selv. Da opparbeider du muligens deg en egen stil. Når du da har kommet et godt stykke på vei begynner du å spille med gitarlærerne. Ikke via gitartimer, men ved at de synes det er gøy og interessant å spille sammen med deg fordi du har en stil de ikke har sett før. Du oppdager noe hos dem som du ikke har sett før og du danner deg noen nye tanker om gitarspilling. Teknikken din utbedres og til slutt ender du opp som en gammel guru...

Link to comment
Share on other sites

ja, det er utrolig kjedelig å lære bort når du må begynne helt fra begynnelsen.  

Skaff det en som kan spille helt greit, og så kan du spille solo mens han backer!

så kan du si: "slik skal du gjøre det."

ja, det høres jo greit ut. men det er en jeg kjenner som maser om at jeg skal lære ham å spille, men han har aldri tatt i en gitar før da.. så lurer på om jeg skal begynne med ham, men det er vel gjerne ganske kjedelig ja.

Link to comment
Share on other sites

gitar lærer hjelper veldig! På 45 min med undervisning lærer man like mye som man vanligvis lærer på en uke...

Men det er en fordel å ha spilt litt før man begynner med en lærer, hvis man er helt n00b er det ikke så mye hjelp i en lærer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.