Web Analytics
Jump to content

gitarundervisning


Gitarkongen_85

Recommended Posts

går dere på noe gitarundervisning? jeg har gått et par år nå, og syns det er veldig greit. Men det jeg lurer på, er om jeg kanskje skal prøve å lære andre å spille litt, kanskje tjene litt penger.. Har noen av dere noen erfaring med å undervise andre? hvis ja, syns dere det er gøy/ok/ greit?

Syns det virker ganske kult jeg. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg driver og holder på å få meg gitarlærer.

Når det gjelder å undervise andre så har jeg vist en del andre ting og sånt. Men en ting er å vise ting og forklare litt, en annen ting er å legge opp en slags undervisningsplan. Litt av grunnen til at man går til gitarlærer er vel for å få en mer disiplinert øving.

Så tror jeg det er veldig varierende hvor utfordrende det ettersom hvor flinke elevene eventuellt måtte være. Det pedagogiske aspektet må ikke neglisjeres heller, vanskelig å lære fra seg på en god og lettfattelig måte. Det å se an om eleven er villig til å f.eks lære teori er nok en kunst som skiller de gode og de dårlige lærerene.

Men forsøk vil nå jeg si :) Hvis det gjelder å undervise begynnere i helt enkle og greie ting ville jeg forsøkt ihvertfall. ville gjort det klart at jeg ikke var så erfaren lærer og presisert at det er viktig med en dialog mellom lærer og elev.

Lykke til uansett :)

Link to comment
Share on other sites

Hadde en elev inne en liten stund. Han hadde aldri tatt i en gitar. Jeg synes å se hvor mye mbedre han ble over tid var veldig gøy. Ellers var det ustyrtelig kjedelig. Han ga seg etterhvert, aner ikke hvorfor, for han sa at han synes det var kjempekult først.

Men jeg skal kanskje ta inn en til, som har spilt en stund, slik at det blir aktuellt å jamme litt og ha det litt gøy. Så det tror jeg kommer til å bli fett. Så mitt tips som en ungdom uten allverdens tolmodighet, skaff deg noen som kan spille, som du kan lære til...

Link to comment
Share on other sites

Som gitarlærer så kan en vel ikke være "choosy" i begynnelsen, det gjelder vel å bygge seg opp rykte og erfaring for å være pålitelig og nettop erfaren. Med tid vil en kunne velge litt tror jeg...

Kanskje kan unge nye folk få deg til å se på instrumentet i et nytt lys?

Link to comment
Share on other sites

Dropp gitarlæreren! Se hva de gode gjør, trekk konklusjoner og finn ut de geniale løsningene på gitaren selv. Da opparbeider du muligens deg en egen stil. Når du da har kommet et godt stykke på vei begynner du å spille med gitarlærerne. Ikke via gitartimer, men ved at de synes det er gøy og interessant å spille sammen med deg fordi du har en stil de ikke har sett før. Du oppdager noe hos dem som du ikke har sett før og du danner deg noen nye tanker om gitarspilling. Teknikken din utbedres og til slutt ender du opp som en gammel guru...

Link to comment
Share on other sites

ja, det er utrolig kjedelig å lære bort når du må begynne helt fra begynnelsen.  

Skaff det en som kan spille helt greit, og så kan du spille solo mens han backer!

så kan du si: "slik skal du gjøre det."

ja, det høres jo greit ut. men det er en jeg kjenner som maser om at jeg skal lære ham å spille, men han har aldri tatt i en gitar før da.. så lurer på om jeg skal begynne med ham, men det er vel gjerne ganske kjedelig ja.

Link to comment
Share on other sites

gitar lærer hjelper veldig! På 45 min med undervisning lærer man like mye som man vanligvis lærer på en uke...

Men det er en fordel å ha spilt litt før man begynner med en lærer, hvis man er helt n00b er det ikke så mye hjelp i en lærer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.