Web Analytics
Jump to content

brudd i signal fra neck pos. i switch


Recommended Posts

Fælt så plaga jeg sku være med gitarer jeg kjøper brukt..

Check this:

Dette er en RG2228 med en treveis switch mot to stk. aktive EMG 808.

Når velgeren står i bridge eller mid. pos. så fungerer alt smertefritt..

Men når jeg satte velgeren i neck pos. så fungerte dette en lang stund nærmest som en killswitch. Pirka jeg litt bortpå bryteren, så brøt signalet i røkk og napp.

Nå er neck pos. helt ubrukelig. For ikke signal der uanskvett.

Har noen hatt dette problemet før, og vet hvor feilen sannsynligvis ligger?

Da jeg ringer litt rundt til gitar techs, så for jeg stort sett beskjed om at det tryggeste er å re-kable hele elektronikken, og skifte switch dersom det er nødvendig etter testing.

Blir litt overkill, synes jeg da de fleste skal ha en million i timen for jobben.Synes ikke problemet her er verdt 2000 NOK liksom.. :S

Link to comment
Share on other sites

Skulle tro det gikk an å kikke litt på den bryteren, jeg. Litt rens og kanskje et pirk eller to med en tang tipper jeg fikser det, så sant den ikke er utslitt. Man trenger da ikke kable om hele gitaren fordi om man skifter bryteren. Blir som å si at man må lakke om bilen fordi man skifter dekk.

Link to comment
Share on other sites

Ja, ikke sant..

Syntes det var litt svampeprinsipp i den kommentaren jeg fikk fra selgeren..

Men yet again, jeg har jo null peil.. :|

Vet du om noen som er sånn høvelig "billig" i jobben de gjør som tech?

Synes liksom 5-600 spenn i timen er å ta litt hardt i.. Ellers hadde jeg levert den for lengst...

Link to comment
Share on other sites

Det tar kanskje en halv tim eå fikse, og koster kanskje 4-5kr i deler..

Få noen elektrikere til å lodde om bridgepickupen.. alt er jo der, det er bare å lodde på nytt på akkurat samme måte som den står allerede.. Åpne opp bak, og se om det er en ledning som er løs fra neck pickupen.

Enten en løs kabel eller switchen som er ødelagt.. KOster som sagt ikke en drit å reparere det. Ville ikke gitt mer enn 100kr for hele jobben ink deler.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, tro om dette er en svakhet med 2228'n?

Har hatt akkurat samme problemet med min dry.gif

Problemet er at den originale pickupvelgeren er av den såkalte "lukkede" typen, så det er ikke så mye å gjøre med den..

Byttet den ut med en vanlig pickupvelger jeg hadde liggende og nå fungerer den helt utmerket.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, tro om dette er en svakhet med 2228'n?

Har hatt akkurat samme problemet med min dry.gif

Problemet er at den originale pickupvelgeren er av den såkalte "lukkede" typen, så det er ikke så mye å gjøre med den..

Byttet den ut med en vanlig pickupvelger jeg hadde liggende og nå fungerer den helt utmerket.

Dette fattet jeg interesse for...! Hmm..

Link to comment
Share on other sites

Du må nok belage deg på 3-600 kroner i arbeidspenger og 0-250 ca i deler avhengig av om bryteren er gåen. Det koster 3-4 hundre å gå til frisøren i 20 minutter også, og gitarteknikkere må nok også ha til salt i grøten selv om de ofte er meget sympatiske folk.

Å re-wire hele gitaren virker rimelig meningsløst, med mindre problemet skulle vise seg å være noe helt annet enn bryteren/loddinger, men det tviler jeg på.

Link to comment
Share on other sites

Jah, synes det var litt av et sammentreff, det er sikkert frimurerne som står bak tongue.gif

Men seriøst, det er jo litt rart at en skulle ha nøyaktig det samme problemet. En periode funka ikke midtposisjonen heller, eller det vil si når velgeren sto i midtposisjon funka bare bridge-mikken.

Jeg prøvde å "rense" bryteren med både komprimert luft og sånn el-rens, men det var liten eller ingen forskjell. Til slutt ble altså løsningen å sette inn en god, gammeldags "åpen" 3-veis istedet for. Tror jeg betalte i underkant av en hundrings, jobben gjorde jeg selv smile.gif

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.