Web Analytics
Jump to content

feedback


Lord Nelson
 Share

Recommended Posts

Eg har eit stort feedback problem. Med ein gong eg sluttar og spela så feedar ampen herifrå til helheimen. Dette er særs irriterande særskild dår eg spelar markeringar, sidan eg ikkje er kjapp nok med volumkontrollen. Det er vel og merka ikkje stygg feed, men god gammal spelarforhøgtmedmassegain feeding. Vil ein noise gate ta knekken på dette? Eller må eg gå til det steget å kjøpa lang kabel og utvida øverommet med 10 meter? eller i verste fall skru ned?

Link to comment
Share on other sites

Litt vanskelig å stille eksakt diagnose sånn med en gang - hva slags forsterker har du? Rør, transistor, rack? Hvordan står du i forhold til forsterkeren når dette skjer? Hyler den hvis du demper strengene? Begynner den å hyle av seg selv også når gitaren ikke er plugget i? Hva slags pickuper har du?

Link to comment
Share on other sites

Forsterkaren er ein Egnater TOL 100, dvs rør all the way. Den held fint kjeft når det ikkje er plugga gitar i og på alle kanalar utanom kanal 4 (mest gain), men feedar sjølv om eg dempar strengane. Den feedar uavhengig av kvar eg står i rommet, men jo lenger vekk eg går jo treigare kjem feeden (etter ca 2 sek når eg står 5 m vekke) pickupane er seymour duncan jb og sh-1.

Link to comment
Share on other sites

Og en feeder ikke når du har skrudd ned volumet? Hvis det er snakk om en høyfrekvent lyd, høres det ut som om du har et mikrofonisk preamprør eller to. Du kan prøve følgende: Finn alle 12AX7-røra (og bare dem, ikke 12AT7 eller evt. likeretter/reverbrør) i ampen, lag en tegning av hvordan de sitter, og nummerer dem a la 1-2-3-4-5-6 o.s.v. Prøv så å bytte litt om på rørene, men husk hvilke rør du bytter på. Når du har byttet rør, skrur du på forsterkeren igjen, spiller litt, og så tester du om det har blitt bedre. Hvis ja - perfekt!, hvis ikke, gå videre med å bytte rør til du har klart å få det hylende røret byttet ut med et mere stabilt et.

Det mest "sårbare" røret for mikrofoni er det 1. røret i high-gainkjeden, fordi dette skal levere så mye gain. Hvis du har tilgang på schematics for forsterkeren kan det lønne seg å gå rett på dette, evt kjøpe et nytt rør og forsøke samme bytteteknikk som beskrevet ovenfor, men da med det nye røret i alle posisjoner.

Håper dette hjelper!

Link to comment
Share on other sites

Ville unngått noisegate ettersom feedback er en naturlig ting man burde få en viss kontroll over. Annen susing og støy frambrakt av mange effekter i kjeden er en grunn til å skaffe seg en gate.

Det er jo viktig å spille med den dB rommet kan tåle, etter min mening. Hvis ampen begynner å feede i det sekundet du lar alle strengen være åpne (og står noen meter unna), da er det for mye gain og volum inne i bildet. Større rom = mindre feed = mer gain og volum = festligere lyd = sure naboer. Å skru ned er selvfølgelig ikke moro for lydkvaliteten. Alternativet er f.eks. Hot Plate, men når det er 3-4 tusen kroner billigere å skru litt på ampen...? Plassering av forsterkeren har jo også sitt å si. Puter og annet drit foran høytaleren kan nok også hjelpe :?

Link to comment
Share on other sites

Noisegate høres jævelig ut uansett. Voks mikkene(få en tech til å gjøre det)(Duncan and DiMarzio er ikke så forskjellige, har begge i gitaren min). Stå lengre unna forsterkeren når du spiller. Ikke stå med pickupene mot kabinettet. Skru ned litt volumet(eller gain). Mer volum -> mindre gain; mer gain -> mindre volum. Få heller litt mer høyde på stacket(dvs. sett det på en boks for å få det litt opp fra bakken). Hot Plate, Power Break osv osv er jo også et alternativ. Ved mikrofoni hadde tstone en fin fremgangsmåte. jaja.. lykke til..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.