Web Analytics
Jump to content

Studiomonitorer


Schlackass
 Share

Recommended Posts

Trenger noen rimelige monitorer som ikke låter ræv. Skal brukes i et DJ-oppsett hjemme.

Noen anbefalinger? Har ikke tilgang til å sjekke ut så mye i butikk, pga veldig lite utvalg, så jeg trenger noen meninger før jeg kjøper på nett.

Har lest litt om KRK-monitorer. Er det stor forskjell på RP6 og RP5? Syns dere det er verdt en tusing ekstra?

Foreslå, anbefal, gi råd. Pris over 3-4000 er uaktuelt for min del.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har KRK RP6 - veldig fornøyd med den lyden. Har ikke prøvd RP5. De går veldig høyt for rombruk, men vil nok ikke være aktuelt i større begivenheter. Du skrev jo at du skulle bruke det hjemme så tror de er veldig egnet for deg da. De gir veldig ren lyd, skal du få ordentlig bass lyd som en DJ er ute etter må du nok bruke ekstra program for å få det til som traktor elns. Har prøvd Traktor og du får virkelig god lyd på houseparty sanger :)

ikke dårlig kjøp!

Link to comment
Share on other sites

Har vært med å testet KRK RP-6 i studio.

Disse spiller bra og kraftig i små og mellomstore rom.

Vi testet disse opp mot Behringer Truth B2030A (som nå heter B3030A).

Begge spilte veldig fint til prisen.

Vi fant ut at KRK hadde en litt klarere karakteristikk i øvre mellomtoneområdet,

Men var litt boosta i bassen nede ved grensefrekvensen 50Hz. Her låt de litt masete og pressa (ikke mye).

Berhringer var mer naturlig i dette området. Dvs. de faller av på en mer behagelig måte.

Men altså Behringeren var litt mindre definert ved noen frekvenser i øvre mellomtone.

Berhringer har også vært sammenliknet med orginalen Genelec, med samme resultat: ørlite mer diffus i øvre mellomtone. Forskjellen var imidlertid så liten at eieren av Genelecene aldri ville ha betalt de 12-14000 mer som Genelecene koster.

Vi valgte derfor å forsette å handle Behringer fordi vi synes det er viktigere med naturlig bass.

Det er vanskeligere å mikse i bassområdet enn i mellomtone.

Men ønsker du litt (ikke mye) ekstra trøkk i bassen er KRK veldig bra, til prisen.

Skal du ha mye trøkk, må du uansett bruke en ekstra sub. Det gjør også vi når behovet er der.

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode svar!

Har hørt andre steder og at Behringermonitorer funker. Syns bare det er vanskelig å riste av meg fordommene mine for merket.. Skal lese mer om de på nettet.

Det høres ut som KRK RP6 hadde passa meg bra, men lurer på om RP5 er et betydelig steg ned i kvalitet?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.