Web Analytics
Jump to content

Gitarer, Peiser og varmekabler.


Slash T
 Share

Recommended Posts

Yeah, Nå begynner det å bli kaldt og glatt snart, og med vinteren kommer peiskosen.

Har gitarstashet nede i "kjellerstua", og der har vi fliser og varmekabler, og en fin peis. Begge deler blir brukt en god del utover vinteren, og jeg har tenkt litt på hvordan innvirkning dette har på gitarene.

Luftfuktigheten må vel gå rett i dass av all den fyringa? Og det er vel ikke så bra for gitarene? (er sikkert værre med akustiske gitarer men)

Gitarsjapper og slik har en sånn luft fukter eller hva fader det er. Men det blir vel ikke aktuellt siden de sikkert koster masse gryn.

Noen som vet noe mer om dette?

Link to comment
Share on other sites

så lenge temperaturen holder seg jevn' date=' kan det vel ikke ha så mye å si?[/quote']

Det er visst sånn at lufta blir tørrere om vinteren, og når vi da fyrer sånn at lufta blir varm, blir den jo ikke noe mer fuktig. Bare enda mer varm og veldig tørr.

Link to comment
Share on other sites

For solide lakkerte gitarer er det ikke veldig kritisk... De klarer seg fint så lenge bare temperaturen er jevn. Men mindre luftfuktigheten blir ekstremt høyt over lengre tid!

Kassegitarer burde ha jevnt klima.. Humidifiere finnes og koster ikke skjorta...

Link to comment
Share on other sites

Dessværre har jeg ikke boka for hånden nå, men i Lillebjørns Gitarbok står det om at man ikke skal henge gitarene på veggen, i sær ikke ytterveggen. Dette fordi de påvirkes av vær og vind eller noe. Det står bak der, bak leksjonene, og i den delen om tips og triks etc tror jeg. Hvis noen kunne sjekke hadde det vært flott :)

Link to comment
Share on other sites

Kalles plassbesparelse. Dessuten henger de ikke der så lenge at det gjør noe før de blir solgt, men de skal virkelig ikke henge så mye..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.