Web Analytics
Jump to content

Gitarer, Peiser og varmekabler.


Slash T

Recommended Posts

Yeah, Nå begynner det å bli kaldt og glatt snart, og med vinteren kommer peiskosen.

Har gitarstashet nede i "kjellerstua", og der har vi fliser og varmekabler, og en fin peis. Begge deler blir brukt en god del utover vinteren, og jeg har tenkt litt på hvordan innvirkning dette har på gitarene.

Luftfuktigheten må vel gå rett i dass av all den fyringa? Og det er vel ikke så bra for gitarene? (er sikkert værre med akustiske gitarer men)

Gitarsjapper og slik har en sånn luft fukter eller hva fader det er. Men det blir vel ikke aktuellt siden de sikkert koster masse gryn.

Noen som vet noe mer om dette?

Link to comment
Share on other sites

så lenge temperaturen holder seg jevn' date=' kan det vel ikke ha så mye å si?[/quote']

Det er visst sånn at lufta blir tørrere om vinteren, og når vi da fyrer sånn at lufta blir varm, blir den jo ikke noe mer fuktig. Bare enda mer varm og veldig tørr.

Link to comment
Share on other sites

For solide lakkerte gitarer er det ikke veldig kritisk... De klarer seg fint så lenge bare temperaturen er jevn. Men mindre luftfuktigheten blir ekstremt høyt over lengre tid!

Kassegitarer burde ha jevnt klima.. Humidifiere finnes og koster ikke skjorta...

Link to comment
Share on other sites

Dessværre har jeg ikke boka for hånden nå, men i Lillebjørns Gitarbok står det om at man ikke skal henge gitarene på veggen, i sær ikke ytterveggen. Dette fordi de påvirkes av vær og vind eller noe. Det står bak der, bak leksjonene, og i den delen om tips og triks etc tror jeg. Hvis noen kunne sjekke hadde det vært flott :)

Link to comment
Share on other sites

Kalles plassbesparelse. Dessuten henger de ikke der så lenge at det gjør noe før de blir solgt, men de skal virkelig ikke henge så mye..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.