Web Analytics
Jump to content

Hjelp


Guest Don_Corleone
 Share

Recommended Posts

Det er en kopi av noe slag. Gibson har aldri laget en Les Paul med den finishen. Dessuten kan man se på fasongen på kroppen, hodet at det ikke stemmer med Gibson. Et av de bildene som var med i annonsen din, viste påskrudd hals. Det har heller aldri Gibson gjort. Originalt er de limt.

Når det gjelder hva det er, har jeg prøvd å søke litt på nettet, og det eneste jeg fant var en review på Harmony Central der det var snakk om en Jack Daniels LP som var produsert av Peavey, men det var ingen bilder, så jeg kan ikke si om det var samme gitar.

Står det noe bakpå halsplata? Headstocken? volum/tone-pot'ene? (skru av bakplata...) pickupene

Sjansen er rimelig stor for at dette er et kinesisk/asiatisk produkt.

Litt flere/mer detaljerte bilder hadde kanskje hjulpet.

Link to comment
Share on other sites

Nei, dette er ikke en Gibson Les Paul. Det er etter all sannsynlighet en asiatisk produsert gitar i den rimelige enden av pris-skalaen.

Hvor kjøpte du gitaren og hvor mye betalte du for den? Jeg tipper pris/kvalitet ligger i 1-2 tusen området.

En Peavey gitar med JD motiv er det forøvrig neppe, da disse er basert på en kjent Peavey serie gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Nei, dette er ikke en Gibson Les Paul. Det er etter all sannsynlighet en asiatisk produsert gitar i den rimelige enden av pris-skalaen.

Hvor kjøpte du gitaren og hvor mye betalte du for den? Jeg tipper pris/kvalitet ligger i 1-2 tusen området.

En Peavey gitar med JD motiv er det forøvrig neppe, da disse er basert på en kjent Peavey serie gitarer.

Ok, da utelukker vi det med en gang.

Edit: Her er forresten Peaveyen: http://www.electricg...Electric-Guitar

Link to comment
Share on other sites

Det står faktisk der at merkenavnet er Peavey, så da var jeg kanskje ikke helt på jordet likevel?

Prisen er oppgitt til 152,63 dollars som er 889 norske kroner pr. i dag. Det gir en liten indikasjon på hva dette er. I Norge ville den kanskje kostet 1500-2000,- i butikken.

Edit: ser den koster 245 dollar inkl frakt. Det er ca. 1400 norske.

Link to comment
Share on other sites

Det står faktisk der at merkenavnet er Peavey, så da var jeg kanskje ikke helt på jordet likevel?

Rent bortsett fra at dette er en side som selger kinesiske kopigitarer.. Så den er vel like mye Peavey som Gibson gitarene til 200$ er Gibson :)

For å være tydelig - Dette er en kinesisk "kopigitar" bortsett fra at den ikke er en kopi av en eksisterende modell, men en Peavey er det altså ikke.

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha kikket litt rundt på den siden så kom jeg fram til samme konklusjon

Jeg forstår helt hva du mener - men det var en litt morsom setning uansett :)

Nja 1/2 morsom? :)

Konklusjonen er i alle fall at dette er en typisk tusenkroners gitar og den er ikke i handelen i vår del av verden, da det altså dreier seg om en kinesisk produsent som selger plagiater av kjente merkevarer som ikke kan omsettes på lovlig vis i land med lover om merkevare beskyttelse.

Link to comment
Share on other sites

Bortsett fra at når man ser nede på siden så er det en nordmann som har tatt inn en del av disse gitarene - og dermed sikkert selger dem her til lands. Ser videre også at han har tatt inn såkalt Fender, LTD og ESP gitarer....

Nå skal ikke jeg skrive injuriende konklusjoner her, men man kan jo tenke seg hva han driver med....

Link to comment
Share on other sites

Ja, riktig. Merkelig at de da kaller den en Peavey når den ikke ligner den aktuelle Peaveyen i det hele tatt, men ligner mer på en LP.

Hadde også vært interessant om trådstarter kunne svart på spørsmålet om hvor han kjøpte den. Hvis han har kjøpt den av noen her i Norge i den tro at det er en Gibson Les Paul, bør jo faktisk trådstarter anmelde.

Link to comment
Share on other sites

JD lager egne gitarer.. Og de skal være av rævva kvalited, derfor lav pris. :)

JD lager nok ikke gitarer. Men de har fått fremstilt ymse modeller med deres branding på av noen ulike produsenter. Jeg tror neppe gitarene fra f.eks Peavey er spesielt dårlige, modellen de er basert på er i alle fall ikke regnet som dårlige gitarer.

Uansett, dette er ikke en gitar JD har fått produsert. Dette er en en gitar produsert av de samme folkene som lager Gibson og Fender kopier fra Kina.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.