Web Analytics
Jump to content

Matte finish'en på Epi


Carpal67
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg tenkte å "Dulle ned" finishen på en Epi LP og har tenkt å bruke en liten europris-pussemaskin som bruker runde slipepapir/pussepads m/borrelås.

Er det noen her som har gjort dette før og kan gi meg råd om hvilken type pads(type korning) jeg skal bruke, og hvor man eventuelt får kjøpt disse?

Eller kanskje noen har en bedre metode til denne jobben?

Link to comment
Share on other sites

Dull finish I

Dull finish II

Mulig at du må tegne deg som medlem på forumet for å få sett disse lenkene. Anbefaler et medlemskap der. Utrolig mange gode tips å finne. Good luck :)

Takker.

Jeg har gått i gjennom disse trådene m/flere tidligere(er medlem ja:), men jeg finner ikke helt ut hvilken korning de bruker iforhold til produktene som selges her til lands, så det hadde vært fint om noen her hadde prøvd det, og kanskje fortelle meg hvilken type som funker best.

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg hadde brukt sånne "mattekluter" til biler, jeg. En maskin med pussepapir på, blir alt for kraftige saker i denne sammenhengen.

Tar ikke klutene nok i seg selv, kan man hjelpe de litt med en dose rødrubbing..

Det er akkurat slike jeg er ute etter, baretype runde med borrelås.

Link to comment
Share on other sites

Sånne myke 3M-pads (er det ScotchBrite de heter?) burde funke fint.

Jepp, jeg ser de blir brukt, men hvor får jeg tak i sånne på Jæren idag montro?

Biltema, Clas, Montér osv. i området har bare den firkantede håndholdte typen.

Edit: Jeg fant, jeg fant........prøver meg med fin korning.

Dette blir spanande :unsure:

Edited by Carpal67
Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke sett sånne for maskin før... Jeg ville bare brukt de håndholdte, det blir ikke så mye mer jobb hvis du bare skal matte lakken, og så har du litt bedre kontroll.

edit: Der fant du, ja. Men de virket litt grove?

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Jepp, jeg ser de blir brukt, men hvor får jeg tak i sånne på Jæren idag montro?

Biltema, Clas, Montér osv. i området har bare den firkantede håndholdte typen.

Edit: Jeg fant, jeg fant........prøver meg med fin korning.

Dette blir spanande :unsure:

Oi... Hvis du ikke har tenkt å gå høyere enn 240..., hjelpes, da kommer du til å flerre av klarlakken før du vet ordet av det, ihvertfall når du skal bruke drill.

Link to comment
Share on other sites

For det første vil jeg sterkt anbefale deg å gjøre dette for hånd og ikke med maskin. Det er ikke all verdens arbeide og du har langt bedre kontroll hvis du gjør det hele manuelt.

For det andre er 240 ALT for grovt for å matte ned en finnish. 240 er det jeg bruker for å slipe ned bånd på gitaren med.. Altså for å fjerne metall.

Hvis du skal ha en jevn matt finnish, vil jeg foreslå at du våtsliper lakken med f.eks 1000, 1500 og 2000 papir av høy kvalitet. Og nei, slikt selges ikke av andre enn folk som driver med lakk og lignende. Jeg kan anbefale Kovax "Eagle Brand" som selges av blant annet stewmac.

(Våtsliping gjør papiret ennå mindre grovt)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.