Web Analytics
Jump to content

Eit styr å kjøpe ny gitar!


skogarbo
 Share

Recommended Posts

Hei!

Trudde det å kjøpe ny gitar skulle vere grei sak med 3-4 merker å velge i og utifrå det lett komme fram til den rette for meg. Kunne skrive masse her om det eg har vore gjennom av ulike nettsider, typer, forklaringar og prisar. I tilegg er det eit problem at eg må reise veldig langt for å prøve fleire av dei. Prismessig ser eg at eg kjem ikkje opp i eliteserien, og lista mi ser foreløpig slik ut: Yamaha cpx 900, Guild GAD 40 CE, Tanglewood TW 1000CB, Simon & Patric SC. Denne lista er laga utifrå 'råd frå folk med peiling' anmeldelsar frå nettsider etc. Så er då spørsmålet før eg drar ut på lengre reiser for å prøve, eller bestiller uten å prøve først: Kva for ein skal eg velge? Bør det vere andre på lista? Prisane på desse er rundt 7-10 000,- Takknemlig for hjelp!

Link to comment
Share on other sites

Takk for innspel! Ser at eg kan få ein bra brukt gitar til denne prisen. Problemet er at eg ikkje har noko greie på gitarar, og føler meg på tynn is på bruktmarkedet. Veit ikkje heilt kva eg skal sjå etter, og er vel redd for 'å gå i fella'. Tryggare slik å kjøpe ny...

Link to comment
Share on other sites

Hei,

Vet ikke hvor mye mine meninger teller - er veldig nybegynner. Men gikk hele runden og pøvde og kjente på gitarer for noen uker siden. (Kikket da i nedre del av skalaen din)

Jeg endte opp med en Ibanez aw3000 til 5000,- inkl kasse, ekstra strengesett og litt annet småtteri.

Av de andre jeg likte godt var det en Seagull, en Furch og en Martin. Jeg prøvde også noen andre gitarer i prisklassen, og syntes det var store forskjeller. Jeg ville ikke kjøpt uten å prøve først. Best å blinke seg ut to eller tre typer og bruke en dag på testing. Sikket ikke lett å bestemme seg, men det hjelper å kjenne på og lytte...

Ang nytt/brukt så valgte jeg også å kjøpe nytt for å væe sikker på at jeg ikke gikk på en bommert.....

Lykke til

mvh

Knut

Edited by khauge
Link to comment
Share on other sites

Den beste tiden er jo egentlig den når du går rundt og sikler på og prøver gitarer. Når du først har bestemt deg og investert, starter jo straks lysten på en annen med litt annet lydbilde, litt annen action, et annet merke og spørsmålet om hvorfor jeg ikke kjøpte den i stedet.....

Når du skal legge så mye penger i en gitar må du ta deg god tid. Prøv mange og flere ganger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ser du har Simon & Patrick SC på lista di. Da jeg skulle kjøpe gitar for et par år siden sto det mellom en Simon & Patrick SC Folk og en Seagull 25 års jubileumsutgave. Jeg valgte til slutt Seagull'en. Det er samme produsent (Godin i Canada), og de har en god del likheter. Denne Seagull-modellen har foruten heltre (gran) i lokket også heltre mahogny i sider og bak. Det gir en lyd som i hvertfall jeg er veldig fornøyd med. Seagull har på de fleste modellene sine litt bredere hals enn Simon & Patrick og mange andre stålstrengsgitarer.

Seagull 25 års jubileumsmodell finnes fortsatt å få tak i, i hvertfall hos Myhrbraaten i Oslo og Gitargleden i Trondheim. Den står også listet hos importøren, så det er mulig den finnes andre steder også.

Uansett - lykke til med gitarkjøp!

Link to comment
Share on other sites

Morten, som var selvste eksperten på Taylor, Martin og mer, anbefalte meg faktisk personlig en Furch fremfor alle gitarene til under 10k..

de ser veldig simple og klassisk ut, men det er fordi hovedfokuset gikk mot lyd fremfor utseende.

Men syns faktisk de ser pene ut også.. :)

Har selv en Taylor BB som jeg er ganske fornøyd med og siden jeg fikk gaaanske billig.. Men hadde jeg kjøpt ny gitar så ville jeg ihvertfall sett mer på Furch :)

Link to comment
Share on other sites

Takkar og bukkar til alle for gode innspel. Ibanez, Seagull og Furch er notert. Eg tenker ein tur avgårde i morgon for å prøva gitarar, og kan godt fortelje om opplevelsen her, dersom interesse for det :D Eit spørsmål ligg og kvernar: I staden for gitar til 10k, vil det vera lurt å kjøpa 2 til 5k? altså to ulike typar/lydsignaturar osv. Er det rundt 5lappar(furchgitaren anbefalt i denne tråden) ein får mest for pengene? Er dette ein klok tanke -eller er eg heilt på trynet?

Link to comment
Share on other sites

Takkar og bukkar til alle for gode innspel. Ibanez, Seagull og Furch er notert. Eg tenker ein tur avgårde i morgon for å prøva gitarar, og kan godt fortelje om opplevelsen her, dersom interesse for det :D Eit spørsmål ligg og kvernar: I staden for gitar til 10k, vil det vera lurt å kjøpa 2 til 5k? altså to ulike typar/lydsignaturar osv. Er det rundt 5lappar(furchgitaren anbefalt i denne tråden) ein får mest for pengene? Er dette ein klok tanke -eller er eg heilt på trynet?

Det spørsmålet er det i grunnen bare du som kan svare på, men hovedregelen er jo at en gitar til 10.000 ikke nødvendigvis er dobbelt så god som en til 5.000. Likevel tør jeg nesten påstå at det er et kvalitetsskille på akustiske gitarer som ligger rundt 10.000,- De mellom 5-10.000,- er som regel gode gitarer, men skal du ha noe som er veldig bra, bør man opp på 10.000,- og opp. (Generell betraktning, bare så det er nevnt.)

Link to comment
Share on other sites

Då har eg kjøpt gitar og kan med ein gong skriva under på det Audun skriv over her; Det er eit kvalitetsskille ved 10000,- Bakgrunnen og referansen min er ein Suzuki F-200 som eg kjøpte for 25-30 år sidan, og som eg vel aldri har tenkt på som nokon god gitar. Eg gav 400 for den på flyttesalg og har ikkje spelt på noko anna sidan, men gitarspelinga har blitt ein kjær hobby, og eg tenkte at etter så mange år må eg vel ha lov til å oppgradera litt. Så eg tok avstad til butikkane og spela og prøvde mange forskjellige gitarar. Til pris under 5000 var det ingen som eg syns kom i nærheten av Suzukien. Mellom 5 og 10k var det ikkje mykje som imponerte , men Furch D41 SM-Ce var kjekk. Etter kvart sat eg og prøvde gitarar frå 10000,- og opp. Då blei det noko anna, og Furch'en blei satt vekk. Så der var eg med Gibson, Martin og taylor-gitarar rundt meg og fann fort ut at det berre var å knuse alle sparegrisar :-) Eg enda opp med ein spesialversjon av Martin D16GT som eg syns er heilt fantastisk. Og ikkje berre har eg fått eit glimrande musikkinstrument, men idet eg betalte gjekk det opp for meg at eg også har fått meg eit lite stykke musikkhistorie :-) Så råd frå meg til deg som har 5000 og skal kjøpa gitar: skaff deg 5000 til, og så kan du gå til gitarbutikken!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.