Web Analytics
Jump to content

Ujevnt vokalspor


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Har et vokalspor som er ganske ujevnt i styrke. Hva kan jeg bruke for å jevne ut dette mest mulig, uten å måtte tukle med automasjon på volumfaderen? Kompressor? Limiter?

P.S.: Spar dere for svar som «ta opp vokalen på nytt med bedre mikrofonteknikk» :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ta opp vokalen på nytt med bedre mikrofonteknikk kanskje?

Hæ hæ, jævlig bra, men også et godt snev av sannhet.

Aphelion: du må gjerne prøve deg med en kompressor men er variasjonene alt for store vil du tydelig høre at kompetænsen jobber.

Og det låter ikke pent!

Så hvorfor ikke vurdere nytt opptak, en automasjonsjusteringeller gain/normalize-funksjon.

Apropos Drumagog: vi hadde besøk av produsent Kåre Westerheim på jobben, hvor vi spilte av et opptak vi hadde gjort, men trigga noen av tennene med Drumagog. Vi ble avslørt etter to sekunder!

skal du få et bra resultat er det fortsatt en grundig jobb under opptak som gjelder. Det var tilfelle i 1949 og det er tilfelle i 2011.

Og så sier vi takk til ordlisten på IPad. Sucks!

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Du kan jo eventuelt bruke kompressor ? :D

Hva med manuelt justere volumet og så legge på en kompressor for å jevne det ut?

Dra sporet inn i audition eller noe og jobb med det der.

Er det flere "takes" som har gjort at det er ujevnt?

Link to comment
Share on other sites

Kompressor er nok tingen hvis det ikke er alt for store forskjeller, men hvis den må jobbe mye, vil det høres godt. Kjør opp volum (og eller gain) så høyt som du ønsker det der vokalen er for lav, så prøver du med kompressor. Blir det ikke bra da, er jeg redd nytt opptak er den beste løsningen selv om du ikke har lyst til det. :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.