Web Analytics
Jump to content

polychords


hkh
 Share

Recommended Posts

Leste noe artig her om dagen om polychords.

Det går ut på å plassere to akkorder i samme grep, foreksempel C/D, slik som dette:

2

3

2

2

3

3

da kommer C - en på de tre mørkeste strengene og D-en på de lyse strengene.

Men etter å ha sett litt på dette, ser jeg at C-en består av 7-eren, 9-eren og 11-eren til D-akkorden!

altså kan det også skrives slik(?): Dmaj7add9add11 (eller noe sant)

virker interessant, dette, og skal nok utforskes nærmere fremover.

Link to comment
Share on other sites2 - forstørret kvart

3 - none

2 - sekst

2 - ters

3 - grunntone

3 - kvint

derfor. Og fordi at i dette tilfelle er den voicet slik at tonen C er med i bassregisteret og at det derfor er mer narturlig for meg å basere den på C.

HVis du absolutt vil kalle det for noe med D, så ville jeg kalt den for D9add11 eller noe. Det er ingen maj7 akkord, for c er liten septim, ikke stor septim, og jeg ville valgt å kalle den 9, og ikke add9 fordi at septimen er med

Link to comment
Share on other sites

Hm C 6/9 #11 høres greit ut. Men dere må vel innrømme at det kanskje er lettere å tenke på det som en  

D akkord over en C akkord?

Ihvertfall hvis en spiller piano.

Jo, det kan godt "innrømmes", men der det ble foreslått "Dmaj7add9add11", syns jeg det var på sin plass å nevne at den, skrevet konvensjonelt (altså, ikke som polychord), i mine øyne ville være en C 6/9 #11.

Polychords er fine greier det, ta for eksempel en G13b9: Tenker man på den som E over G7, så åpner det seg straks andre perspektiver på hva man kan improvisere over den (hva med å prøve en e-dur-arpeggio?), utover den vanlige dim-skalaen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.